Setmanari d'informació local - 138 anys

La Guàrdia Civil obre una investigació sobre la possible justificació d'agressions

El coronel Jaume Barceló va dir que «hòsties i un cop» n'han pegat «tots»

5842

El director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, ha ordenat obrir una informació reservada per depurar «possibles responsabilitats» després de la difusió d'una gravació en la qual el coronel en cap de l'Institut Armat a les Balears justificava agressions als detinguts.

Fonts de la Guàrdia Civil han explicat que Fernández de Mesa ha ordenat obrir aquesta informació reservada per «aclarir els fets i depurar, en cas que procedeixi, possibles responsabilitats» arran d'una informació apareguda al diari ABC en la qual el coronel Jaume Barceló, màxim responsable a les Illes , deia que «hòsties i un cop» n'han pegat «tots».

El coronel dóna a entendre en aquesta gravació de 2011 que va pegar bufetades de forma habitual quan era més jove, assegurant que, qui no ha recorregut a aquesta pràctica, és perquè «treballa poc». També al·ludeix al posterior informe en el qual es podrien tapar aquestes agressions.

Consultat sobre aquesta qüestió pel propi diari ABC, el coronel Jaume Barceló sosté que és «absolutament contrari» a aquestes pràctiques. «Les odii i les perseguesc, i en 40 anys dins la Guàrdia Civil mai he tingut una denúncia», ha explicat.

L'enregistrament es va realitzar per error en una reunió en la Comandància de Palma l'any 2011. Hi havia un dispositiu preparat per gravar un altre assumpte a la caserna i, mentre, es va produir la reunió i la gravació amb el coronel Barceló, que llavors era «número dos» a les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.