Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO denuncia que Educació hagi presentat el nou pla «unilateralment»

5492
#anuariEducatiuUIB

CCOO ha denunciat aquest dilluns que la conselleria d'Educació hagi presentat «unilateralment» el seu 'pla per a l'èxit escolar', sense «el necessari i realista pla 'b' contra el fracàs i l'abandó escolar».

Des del sindicat han assegurat que «sense la implicació de la Conselleria d'Assumptes Socials ni de Treball, i sense memòria econòmica, Educació només pot fer un 'brindis al sol'».

D'altra banda, CCOO apunta que «el pla preveu una extralimitació de contractació del personal interí i arriba a insinuar que són aquests els que han de complir un determinat perfil, quan en realitat ha de ser la mateixa plaça la que ha de complir les condicions».

«Resultaria altament contraproduent planejar l'èxit educatiu a l'esquena del personal docent més inestable i per tant, més vulnerable», han destacat.

Per això, des de CCOO recorden que el fracàs escolar no és únicament fracàs acadèmic, sinó d'inserció, d'inclusió social dels alumnes i les seves famílies. I per tant, són necessàries també polítiques d'Assumptes Socials, han afirmat.

«I l'abandó no només és un problema de desencantament dels estudiants, sinó que és un problema estructural del nostre teixit productiu que no reclama les qualificacions professionals necessàries i, per tant, tampoc cerca la qualitat del seu producte ni, el que és més greu, la sostenibilitat de tot», han denunciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.