Setmanari d'informació local - 138 anys

Torna la festa de Canamunt i Canavall, la 'batalla' més esperada de Palma

Torna la festa més esperada al centre de Ciutat. L'organització Orgull Llonguet, ha emès aquest divendres un comunicat per explicar que, un any més, es celebraran les Festes de Canamunt i Canavall.

D'ençà que es dugueren a terme per primera vegada mai han deixat indiferent a ningú. La festivitat s'ha representat al llarg dels anys de diferents maneres i han acabat per convertir-se en una agradable i festiva batalla d'aigua que pretén recordar, amb humor i fantasia, uns fets que marcaren durant anys els ciutadans de Palma.

El programa de festes de #canamuntcanavall2016 és el següent:

Dia 1 de setembre a les 20.00 hores davant Cort, es durà a terme la penjada dels blasons dels dos bàndols (el de Canamunt i el de Canavall). Un acte simbòlic per donar el sus al conflicte festivollonguet.

Dia 2 de setembre a les 20.00 hores, al carrer de Costa i Llobera tendrà lloc el #SoparDeColles. Un acte que vol ser un espai de germanor i trobada entre els bandolers, on cada un durà el seu sopar per compartir. Així mateix, també es durà a terme la presentació de les persones que encarnaran els líders de Canamunt i Canavall.

Dia 4 de setembre a les 16.00 hores. Els bàndols han de presentar-se a les seves places corresponents (plaça de la Drassana els de Canavall i plaça de Llorenç Bisbal els de Canamunt) fins que els tambors repiquin i els Senyors manin anar cap a la «batalla» i la «batalleta», al parc de la Mar. La «batalleta» és una zona pensada perquè els infants puguin gaudir de la festa sense el patiment que els grandolassos els passin per damunt.

Dia 5 de setembre a les 21.00 hores, al carrer de Sant Pere Nolasc (lloc real de l'assassinat de l'Oïdor). #Enterro d'en Berga, «no hi ha festa sense un final digne». Tots els presents, en senyal de respecte, aniran de negre amb ciris per donar el darrer adéu al jutge.

Així mateix, juntament amb la Fundació Banc de Sang de les Illes Balears, s'ha organitzat una campanya de donació de sang basada en la batalla on, qui vulgui, podrà donar sang per al seu bàndol. El bàndol que hagi realitzat una major donació, disposarà de més aigua per a la batalla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.