Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Palma destina 12 milions a frenar la degradació del bosc de Bellver

4626

L'Ajuntament de Palma engegarà un Pla d'Ús i Gestió del Bosc de Bellver 2016 amb l'objectiu de dur a terme una labor de conservació de l'entorn i ordenació d'usos de la zona, la degradació de la qual s'estima en un 16 per cent del total. La inversió prevista per al projecte ascendeix a 12 milions d'euros en deu anys. En aquest sentit, es preveu destinar entre 800.000 euros i un milió anuals enfront de la inversió actual, de 300.000 euros a l'any.

Segons el diagnòstic realitzat, aquesta degradació s'ha produït especialment en alguns trams dels camins que es troben en el bosc, que s'han anat eixamplat amb el pas dels anys. Si continua el ritme actual, la previsió apunta a una degradació del bosc d'un 40 per cent en els propers 30 anys.

Així ho han manifestat el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, i la coordinadora general de l'àrea, Virginia Abraham, qui han destacat que el bosc de Bellver és l'espai natural públic més gran del municipi de Palma, després del Parc Nacional de Cabrera, i «té un valor ecològic i social per a la ciutat i una situació privilegiada, enmig de la ciutat, que fan necessari un pla per preservar-ho».

El pla presentat aquest dimarts suposa una revisió del pla elaborat en 2008, a fi d'actualitzar-ho als nous temps i l'actual situació del bosc.

Els objectius principals del pla passen per ordenar els espais destinats a l'ús públic, millorar els hàbitat presents en el bosc, restaurant els espais degradats, i mantenir i millorar les instal·lacions, tal com ha explicat el regidor.

Romero ha manifestat que els motius d'aquesta degradació són l'organització d'activitats o la circulació descontrolada de visitants i bicicletes per camins no habilitats.

Per això es millorarà la senyalització. Les zones més degradades podrien limitar temporalment l'accés mentre es recuperen. Romero ha assenyalat que s'augmentarà la vigilància i no es descarta sancionar als qui incompleixin les restriccions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.