Setmanari d'informació local - 138 anys

Els treballadors de neteja viària de Manacor faran vaga

4234

Aquesta va ser la decisió adoptada per majoria absoluta pel col·lectiu de neteja viària, recollida i transport de residus urbans, recollida selectiva i gestió de l'ecoparc i parcs verds del municipi de Manacor, pertanyents a l'empresa Neteges Urbanes de Mallorca, S.L. (Lumsa) en l'assemblea celebrada el passat 2 juny.

La vaga, que començarà el proper 14 de juliol i que tindrà caràcter indefinit, es planteja com a última alternativa «davant la insostenible situació econòmica en què es troba aquest col·lectiu». Fins al passat any 2015, es regien en l'econòmic pels mínims de l'Estatut dels Treballadors (salari mínim interprofessional i les dues pagues extres de rigor -juliol i Nadal-), havent-se negat rotundament la concessionària Lumsa a practicar cap pujada salarial el 2016.

Tal negativa sembla als sindicats «arbitrària i injustificada», més encara si es té en compte que el pressupost destinat a neteja viària a l'Ajuntament de Manacor s'hauria incrementat en el segon any de la concessió al voltant d'un 5.48% respecte del pressupost del primer any.

A més, des de CCOO denuncien les condicions d'aquest col·lectiu, el qual, després de l'última adjudicació, hauria vist augmentat el seu volum de treball per mor del ventall millores que Lumsa va oferir a l'Ajuntament manacorí per tal d'assegurar-se l'adjudicació.

Els intents d'acostament entre la representació dels treballadors i la mercantil, reunió celebrada el passat 11 de maig a la que el Comitè d'empresa hauria sol·licitat una pujada salarial del 4,50% per a 2016, haurien resultat, fins al moment, infructuosos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.