Setmanari d'informació local - 138 anys

Les víctimes de violència de gènere seran ateses en un espai «específic i reservat»

3984
Per a l'acollida de les víctimes de violència de gènere que ho requereixin, s'utilitzaran instal·lacions residencials externes fins que estigui disponible l'edifici destinant a aquest fi. | Ajuntament de Palma

El tinent de batle d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha informat aquest dimecres que la Junta de govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat els plecs de les condicions administratives i tècniques que ha de regir els pròxims dos anys el Servei Municipal d'Atenció a la Violència de Gènere. La Junta també ha aprovat els plecs pel Servei d'Acolliment Municipal a Víctimes de Violència de Gènere (SAMVG).

Segons ha afirmat el regidor, amb els nous plecs de SAMVG «aconseguim concentrar el servei en un contracte, un espai, un públic i un equip». A partir d'ara «en un edifici, més dos pisos, s'atendran específicament a les víctimes de violència de gènere i els seus infants, per part d'un equip específic amb metodologies específiques».

Molina també ha recordat que durant els anys passats les víctimes eren ateses de forma no exclusiva en un o més centres residencials, amb metodologies no específiques, «la qual cosa no en facilitava l'abordatge que recomana la llei, pel que fa a les mesures de protecció».

A més, es recupera la figura del promotor/a laboral i del tècnic de manteniment que havien caigut amb la proposta de plecs de finals de la legislatura anterior.

Instal·lacions residencials externes

Per a l'acollida de les víctimes de violència de gènere que ho requereixin, s'utilitzaran instal·lacions residencials externes fins que estigui disponible l'edifici municipal, actualment en procés d'adaptació amb la col·laboració del Patronat Municipal de l'Habitatge.

Molina ha afirmat que «es vol prioritzar la qualitat tècnica del projecte sobre la baixa econòmica». Per aquest motiu, els nous plecs equiparen la mecànica de puntuacions de l'oferta econòmica i la del projecte tècnic. A més, hi ha una nota de tall per als projectes tècnics: si no la superen, queden exclosos del concurs. També s'apliquen clàusules socials o de gènere adaptades a l'objecte de la contracta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.