Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern destina 14 milions per finançar 838 places de residència i centres de dia

3552
La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, i la presidenta de l'Institut Mallorquí de Serveis Socials (IMAS), Margalida Puigserver, durant la signatura. | CAIB

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, i la presidenta de l'Institut Mallorquí de Serveis Socials (IMAS), Margalida Puigserver, han signat aquesta setmana el conveni per a garantir el manteniment i funcionament de places residencials i de centres de dia que gestiona el Consell de Mallorca per al 2016.

Amb aquest conveni, la Conselleria de Serveis Socials destinarà un total de 14 milions d'euros a finançar 838 places que s'inclouen en la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, una dotació que augmenta un 17% respecte al 2015, segons informa el Govern .

En concret, d'aquestes 838 places destinades a persones en situació de dependència, 778 corresponen a residències i 60 en centres de dia. A més d'incrementar-la dotació econòmica del conveni, també s'ha augmentat el nombre de places residencials concertades, ja que s'han incorporat les places corresponents a les residències de Pollença i Sant Joan, que passen a ser gestionades per l'IMAS.

El conveni inclou el manteniment i funcionament de les places concertades gestionades per l'IMAS a les residències Crist Rei d'Inca (86 places), Santanyí (86 places), Manacor (94 places), Costa d'en Blanes a Calvià (78 places) , Montuïri (88 places), Marratxí (60 places), Capdepera (86 places), Can Picafort (56 places). Així mateix s'incorporen al conveni 72 places de la residència de Pollença i 72 places de la residència de Sant Joan.

El conveni també contempla el finançament de 30 places al centre de dia de Vilafranca de Bonany i 30 places al centre de dia Ment 2. Les places en residències van destinades a persones grans amb el reconeixement de la situació de dependència de grau II i III, dels graus I, II i III en el cas dels centres de dia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.