Setmanari d'informació local - 138 anys

Pere Garau dóna el seu arxiu professional al Col·legi d'Arquitectes

3550
L'arquitecte Pere Garau Sagristà, nét de Pere Garau Cañellas. | M.Font

L'arquitecte Pere Garau Sagristà, nét de l'enginyer Pere Garau Cañellas, ha donat el seu arxiu profesonal i part de la seva biblioteca al Col·legi Oficial d'Arquitectura de Balears (Coaib).

Segons ha indicat el Coaib, actualment s'està procedint a la catalogació i inventari del material d'aquesta donació de manera que, en un futur, pugui estar a disposició dels col·legiats i estudiosos de l'arquitectura en general per a la consulta .

La biblioteca de Pere Garau també conté publicacions del seu pare, l'arquitecte Carles Garau Tornabells i del seu avi, l'enginyer de Camins, Canals i Ports, Pere Garau Cañellas.

«Evidentment aquesta donació és molt important per al Coaib per la confiança que diposita Pere Garau a l'entitat col·legial com custòdia d'una part de l'arxiu professional familiar i per la importància que té per al coneixement de l'arquitectura a Mallorca del segle XX», ha assenyalat Martí Lucena, vocal de Cultura del Col·legi d'Arquitectes.

Pere Garau Sagristà (Palma, 1924) va estudiar a Barcelona ia Madrid. Pertany a una família d'arquitectes i enginyers, dels quals el més conegut va ser el seu avi, autor del traçat del Tren de Sóller.

«Garau va dissenyar alguns dels edificis més interessants construïts a Mallorca a mitjan segle XX. Si l'arquitectura del seu pare, Carles Garau, il·lustra l'evolució que va seguir la seva generació des d'un estil regionalista, com la Clínica Mental de Jesús (Palma, 1926 ), cap al racionalisme dels anys trenta, del qual és un bon exemple la Casa Bonet a s'Aigodolça (1932), l'obra de Pere Garau reflecteix bona part de les inquietuds que caracteritzen l'arquitectura de les dècades de postguerra: des del més pur estil Internacional del Col·legi Lluís Vives (Palma, 1961) fins l'interès per integrar-se en un context històric com es demostra a la Cambra de Comerç (Palma, 1971)», ha explicat el Coaib.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.