Setmanari d'informació local - 138 anys

‘Som Comerç Just’, Balears s’omple d’activitats per celebrar-ne el Dia Mundial

3198
Durant la jornada hi ha hagut activitats de PhotoCall. | Twitter

'Som Comerç Just' és el lema del Dia Mundial del Comerç Just que se celebra aquest dissabte a la Plaça de l’Olivar de Palma i a un centenars de ciutats de tot l'estat.

La jornada fa una crida a la ciutadania a participar en aquest moviment internacional de lluita contra la desigualtat i per la justícia global, que va néixer als anys 50 i avui és una xarxa consolidada a tot el món. Compta amb més de 2.000 organitzacions productores, 500 distribuïdores, 4.000 botigues especialitzades i més de 2.500 persones voluntàries.

En aquest sentit, segons ha indicat el director general de cooperació, les vendes en el comerç just van créixer un 8% a Balears el 2014,   A més, el 2014 es van generar vendes per valor de 6.000 milions de dòlars de productes de comerç just, «un volum molt important», segons Servera.

Durant aquest dematí les terrasses de la plaça de l'Olivar de Palma han conviscut amb els estands de venda de productes de comerç just de la Fundació Deixalles, Càritas, Fundació Vicente Ferrer, S'Altra Senalla, Finestra al Sud, Shikamoo i Intermón Oxfam, els que componen la xarxa d'entitats de Comerç Just a les Illes.

Passades les 12.00 hores s'ha llegit un manifest que ha animat a «no ser còmplices del sistema» que permet  «que l'1% del món posseeixi la meitat de la riquesa global». En aquest sentit, el manifest ha reclamat «condicions laborals dignes» amb «sous dignes», i ha rebutjat els «treballs forçats similars a l'esclavitud», que afecten especialment a nens i dones, que «gairebé no tenen drets» en alguns racons del món.

També han visitat els llocs de la plaça la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela i la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu.

Aquest horabaixa està previst que es realitzin diversos tallers, com un de xapes i un altre de reutilització de roba.  A part dels actes programats a Palma, també s'han organitzat activitats a Llucmajor, Manacor, Inca, Maó i Ciutadella.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.