Setmanari d'informació local - 138 anys

Barberà reconeix que es va reunir amb Urdangarin i Torres per projectar els 'Valencia Summit'

2678
Barberà ha asseverat que aquesta «no era la meva missió» en ser interpel·lada sobre si va comprovar la destinació que la FTVCB va donar als fons dels 'Valencia Summit'. | E.P

L'exalcaldessa de València Rita Barberà ha reconegut que es va reunir al seu despatx amb l'exduc de Palma Iñaki Urdangarin i amb l'exsoci d'aquest, Diego Torres, per negociar l'impuls d'unes jornades «paral·leles» a la celebració de la Copa Amèrica, projectades amb el nom de València Summit.

Barberà ha subratllat la importància de rebre a Urdangarin «com una persona dues vegades medallista, vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI) i molt ben relacionat amb els mitjans esportius internacionals». Segons l'exalcaldessa, «no es va concretar res» ni es va negociar sobre el preu de les jornades durant la reunió». Barberà ha destacat que «Nóos era una associació sense ànim de lucre».

A preguntes del fiscal anticorrupció Pedro Horrach, Barberà ha anunciat la intenció de «col·laborar plenament amb la justícia» i ha recordat com Urdangarin li va proposar «portar experts del món per parlar de la ciutat en el marc de la Copa Amèrica».

En aquest sentit, Barberà ha afirmat que va recomanar a Undargarin que abordés aquest assumpte amb la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa) i la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB), entitat de naturalesa privada. En ser interpel·lada sobre si va comprovar la destinació que la FTVCB va donar als fons del Summit, ha asseverat que aquesta «no era la meva missió».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.