Setmanari d'informació local - 138 anys

El jutge Castro reclama els informes que van decantar el concurs de Son Espases a favor de Florentino Pérez

2560
Segons la confessió de l’exregidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Javier Rodrigo de Santos, el PP de Jaume Matas va reclamar fins a nou milions d'euros a canvi de la concessió de les obres de l'hospital. | Arxiu UH/Motserrat T. D

El jutge instructor del cas sobre l'adjudicació de l'hospital Son Espases, José Castro, ha sol·licitat al Govern l'informe que va decantar el concurs per a l'execució de les obres a favor de OHL, així com els dictàmens que van adjudicar finalment el centre a Dragados -una de les filials de Florentino Pérez- després d'un procediment suposadament irregular.

Segons la confessió de l’exregidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Javier Rodrigo de Santos, el PP de Jaume Matas va reclamar fins a nou milions d'euros a canvi de la concessió de les obres de l'hospital, que va recaure finalment, al desembre de 2006, en mans de la Unió Temporal d'Empreses (UTE) liderada per Dragados, vinculada a la constructora ACS i desbancant OHL.

Manipulacions fraudulentes


El fiscal Pedro Horrach va denunciar en aquest cas «una espiral» d’interessos econòmics i polítics «on l'interès públic és l'última raó a considerar o no hi té cabuda».

Autoria dels fets

El presumpte autor dels fets és Jaume Matas, qui «va ordenar la manipulació del concurs» a través de l’exconsellera de Salut, Aina Castillo, l’exgerent de l’IbSalut, Sergio Beltrán, i el president de la Mesa de contractació, Juan Sanz, «per beneficiar il·lícitament» a la UTE liderada per OHL, segons el fiscal. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.