Setmanari d'informació local - 138 anys

Nova jornada de vaga estudiantil en contra del decret 3+2 impulsat pel PP

2084
Moment de la manifestació d'aquest dijous. | Foto: SEPC

Nova jornada de vaga estudiantil a les Illes. Diversos instituts han convocat aturada per aquest dijous. Des de primera hora del matí, com ja és habitual els dies de vaga, els estudiants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han realitzat diversos piquets informatius als instituts de Palma. 

La jornada de vaga ha finalitzat amb una manifestació a Palma on hi han participat unes 400 persones. La mobilització s'ha iniciat a la plaça del Tub a les 12 del migdia i ha finalitzat a la Conselleria d'Educació on s'ha llegit el manifest. 

Segons ha informat la Conselleria d’Educació i Universitat, la vaga ha estat secundada per un total de 7.283 estudiants a Mallorca i Eivissa, xifra que suposa un 19,6 per cent del total d’alumnes de segon cicle de Secundària, Batxillerat i Formació Professional de centres públics i concertats de les Illes. Pel que fa Formentera i Menorca no s’han registrat alumnes que fessin vaga, segons ha comunicat la Conselleria. 

El SEPC, en un comunicat, crítica el decret 3+2 aprovat pel Partit Popular, «aquest nou atac és el Reial Decret del ministeri espanyol de Educación, Cultura y Deporte (presidit per l’exministre Jose Ignacio Wert) conegut popularment com el decret 3+2 i que fou aprovat pel Consell de ministres del govern del Partit Popular l’any 2015, i que s’emmarca en l’Estratègia Europea 2020, un nou pla universitari que condueix a la universitat pública cap a un model universitat-empresa, camí ja iniciat amb el Pla Bolonya».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.