Setmanari d'informació local - 138 anys

Ajornat el judici pel cas de la piscina de Pedro J.

2062
El judici ha quedat postposat fins als pròxims 5 i 6 de maig. | Jaume Sastre

Aquest dimecres havia de començar a Palma el judici pel cas de la piscina de l'exdirector de El Mundo, Pedro J. Ramírez. Finalment, però, el judici ha hagut d'ajornar-se «per malaltia» del misser del periodista. El judici ha quedat postposat fins als pròxims 5 i 6 de maig.

Onze representants d'entitats de defensa del territori i la costa mallorquina, que protagonitzaren una protesta simbòlica i pacífica contra la vulneració de la llei de Costes per part de Ramírez s'havien d'asseure al banc dels acusats juntament amb els membres de la seguretat privada de Ramírez.

Els fets es remunten a l'agost de 2005, quan els activistes Jaume Sastre, Josep Martí, Pere Daniel Pol, Joan Lladó, Conchi Peña, Bernat Fiol, Sebastià Gayà i Andreu Pascual, representants de diferents organitzacions polítiques i civils, van intentar exercir el seu dret de pas per la zona marítim terrestre i accedir a la piscina d'ús general, públic i gratuït que Pedro J. Ramírez reivindicava que era propietat seva.

En l'intent van ser obstaculitzats per José Angel SebastiánEmilio Gutiérrez i Víctor Lozano, agents de seguretat de l'aleshores director del diari El Mundo. En el forcejament va haver-hi diversos ferits. A conseqüència, ambdues parts es van encreuar denúncies per lesions i coaccions.

Pedro J. Ramírez va qualificar els fets d'«assalt» a la seva propietat i els va lligar a la línia editorial del seu periòdic. Els activistes van continuar amb les seves reivindicacions, en considerar que el Govern de Zapatero protegia una situació il·legal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.