Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell paralitza les obres del segon cinturó

1960
L consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el secretari tècnic del Departament, Jaume Colom | Arxiu UH

El Departament de Territori i Infraestructures ha rescindit el contracte de les obres entre l'autopista de Llevant (Ma-19) i la carretera de Manacor perquè s'ha detectat l'existència de gas, electricitat d'alta i baixa tensió i fibra òptica. Segons ha assenyalat la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, el projecte constructiu presentava «greus deficiències tècniques». Garrido ha destacat que «rescindir el contracte ha estat l'única solució possible».

El secretari tècnic del departament, Jaume Colom, ha explicat que el decret de rescissió es portarà en la propera Comissió Informativa i l'empresa rebrà la notificació oficial, moment en què disposarà de 10 dies per presentar les al·legacions que consideri oportunes. L'empresa rebrà una indemnització del 3% per allò que ha restat sense executar, segons la Llei de contractes de les administracions públiques.

Un projecte sense garanties

Segons el comunicat oficial, la manca de simulacions impedia la garantia que la desviació de tràfic funcionés. De la mateixa manera, tampoc s'havia previst la dificultat que suposava construir un pas inferior en la Dt.-19 i que podia suposar un increment de les obres i una problemàtica per al tràfic: no s'havia previst que el pas inferior es construïa per sota del nivell del mar.

Primeres passes en la detecció del problema

Les obres es van adjudicar a UTE (Unió Temporal d'empreses) 'Vías y Obras SA' i 'Excavaciones s'Horta SA' el novembre de 2014. Els tècnics del Consell van redactar l'acta d'inviabilitat del projecte el gener de 2015, que va obrir la porta a unes modificacions d'elevat cost, motiu pel qual la Secretaria General del Consell va informar contra la modificació el desembre de 2015 amb la necessitat de rescindir el contracte. En l'actualitat, hi ha diversos informes tècnics i jurídics que marquen la impossibilitat de dur a terme aquest projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.