Setmanari d'informació local - 138 anys

Cas Nóos: fins ara totes les acusacions apunten Matas

Quatre exalts càrrecs de les Balears acusats en el marc del cas Nóos apunten Jaume Matas com a responsable d’haver pres la decisió de contractar els serveis de l’Instituto Nóos

1716
L'expresident del Govern balear, Jaume Matas, a la seva arribada a l'edifici de l'Escola Balear de l'Administració Pública quan va arrencar el judici del cas Nóos. | Foto: UH

Quatre dels cinc exalts càrrecs de les Illes Balears acusats en el marc del cas Nóos han apuntat Jaume Matas com a responsable d’haver pres la decisió de contractar els serveis de l’Instituto Nóos, dirigit per Iñaki Urdangarin i Diego Torres.

Dimarts va ser l'exdirector general d'Esports i medallista olímpic José Luis 'Pepote' Ballester qui va declarar que Matas va donar les instruccions per adjudicar «a dit» les iniciatives proposades pel mateix Urdangarin. Avui dimecres ha estat el torn de l’exgerent de la Fundació Illesport Gonzalo Bernal, l'exdirector gerent de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) Juan Carlos Alía i l'exassessor jurídic d'aquesta entitat Miquel Àngel Bonet; tots tres han declarat en la mateixa línia que Ballester: han afirmat que les directrius van partir sempre de l'expresident balear.

Concretament atribueixen a Matas la decisió d'adjudicar a Urdangarín l'organització dels fòrums de turisme i esport a Palma i la creació d'una oficina per al seguiment de l'equip ciclista Illes Balears-Banesto. El pressupost d'aquestes activitats va ser de 2,6 milions d'euros procedents de les arques de l'Govern, ara bé, el seu cost real va ser notablament inferior.

Aquestes adjudicacions, segons afirmen els diversos acusats, es van realitzar sense seguir criteris professionals i a petició de l’expresident. El més contundent ha estat l’exresponsable dels serveis jurídics d'aquest organisme, que ha assenyalat que l'ordre de l'expresident balear de contractar Urdangarin era «dràstica i directa». Al llarg de la declaració, Bonet ha explicat que, durant la darrera legislatura de Matas, hi havia una «consigna fèrria que tot el que venia del president no es discutia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.