Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Menorca crearà una figura gestora per a la Reserva de la Biosfera

1229
El Consell de Menorca crearà una figura per a la Reserva de la Biosfera. | Arxiu

El conseller insular de Medi ambient, Javier Ares, ha apuntat aquest divendres que la creació d'una figura gestora per a la Reserva de Biosfera és un dels impulsos que vol donar el seu departament.

«Volem donar sentit a la declaració de la illa com a Reserva de Biosfera amb la finalitat de que es converteixi en un dels eixos claus del treball del Departament de Medi ambient», ha assegurat durant la roda de premsa de balanç dels primers dies de govern.

En aquesta línia, Ares ha remarcat que es preveu elaborar el Pla d'Acció de la Reserva de Biosfera de Menorca i desenvolupar un pla de comunicació i difusió dirigit tant a la població de la illa com a l'estacional.

Així mateix, també es reactivaran els òrgans de gestió i participació prevists en els estatuts de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera. «L'objectiu és que la gent de Menorca torni a sentir la Reserva de Biosfera com alguna cosa seu», ha subratllat Ares, qui pretén cercar la implicació de tots els ajuntaments.

D'altra banda, el conseller ha remarcat que un eix prioritari serà la cooperació amb altres Reserves de Biosfera, pel que s'han iniciat els contactes amb la Unesco i l'illa coreana de Jeju en relació amb la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres.

De fet, aquest divendres mateix Ares ha rebut a un representant de la Reserva de Biosfera insular d’Ometepe, a Nicaragua, per mediació d'un programa del Fons Menorquí de Cooperació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.