Setmanari d'informació local - 138 anys

Valldemossa es converteix en el 21è municipi antitaurí de Mallorca

La moció va ser aprovada gràcies als vots a favor de La Valldemossa que Volem, el Partit Popular i les abstencions de Grup Independent de Valldemossa

1216
Imatge d'una concentració antitaurina l'any 2014. | AnimaNaturalis

L’ajuntament de Valldemossa va aprovar dilluns la declaració del municipi com a antitaurí. La moció va ser presentada per La Valldemossa que Volem (LVQV) i aprovada per 8 vots a favor i 3 abstencions. Van votar a favor La Valldemossa que Volem (3), PP (2), i el Grup Independent de Valldemossa es va abstenir (3). 

Gillermo Amengual, coordinador de la campanya Mallorca Sense Sang explica que «l’illa segueix avançant cap a l'abolició de les curses de braus a tota Mallorca. Després d’aconseguir que Palma es declari antitaurina, han estat diversos els contactes amb diferents consistoris per augmentar la llista de municipis antitaurins a Mallorca. Estem convençuts que en poques setmanes més de la meitat de municipis mallorquins seran antitaurins. Valldemossa se suma als 20 municipis que anteriorment ja han demanat al Parlament que es posi fi a la tauromàquia a Balears. Aquest és un pas més en el nostre objectiu perquè Mallorca es declari antitaurina íntegrament. Estem segurs que les poques curses de braus que s'han dut a terme aquest any a Mallorca, seran les últimes en terres mallorquines».

Primers contactes amb el Parlament per abolir les curses de braus a les Balears
El portaveu de la campanya també ha explicat que s'han iniciat els primers contactes amb els diferents grups parlamentaris del Govern per iniciar els tràmits per a l'abolició de la tauromàquia en totes les seves formes a totes les Balears. «Estem satisfets amb aquestes primeres preses de contacte amb els diferents grups parlamentaris i estem convençuts que la tauromàquia té les hores comptades a les Balears», declara Amengual.
La campanya Mallorca Sense Sang, formada per AnimaNaturalis i CAS International, neix l’any 2014 amb l'objectiu de prohibir les curses de braus a l'illa. Ja compta amb més de 135.000 signatures a favor de l'abolició de la tauromàquia a Mallorca, i ara 21 municipis declarats com antitaurins.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.