Setmanari d'informació local - 138 anys

Un ajuntament amb 'orgull'

815
La bandera de l'Arc de Sant Martí al balcó de l'Ajuntament de Palma. | dBalears

Des d'aquest dijous la bandera de l'arc de Sant Martí, insígnia del moviment LGTBI (lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals), oneja al balcó de l'Ajuntament de Palma. A part de la bandera de Cort també se n'han penjat dues més al Centre Flassaders. El motiu; la celebració aquest 28 de juny del dia de l'alliberament lèsbic, gai, bisexual i trans.

Poca estona abans, el regidor d’Igualtat i Drets Cívics de l’Ajuntament de Palma, Aligi Molina, acompanyat del portaveu de l’Associació LGTBI Ben Amics, Jandro Gómez, presentava al mateix ajuntament, la manifestació de l’Orgull LGTBI i els actes que se celebraran aquest pròxim cap de setmana a Palma amb motiu de la celebració de l’Orgull.

Molina ha destacat que des de l’Ajuntament es vol donar màxim suport a aquesta celebració per mostrar que «Palma és una ciutat oberta i tolerant i que aquesta és una festa de tota la ciutadania».

Jandro Gómez, portaveu de l’Associació Ben Amics ha destacat l’origen de la celebració de l’Orgull, amb les revoltes de Stonewall (Nova York, EUA) de l’any 1969, que marcaren l'inici del moviment d'alliberament homosexual, i ha fet una crida a «no ajupir el cap davant la repressió i la por».

Gómez, ha lamentat «la falta de suport de l'anterior govern», que no va donar suport a l'Orgull, fins a tal punt que s’han vist obligats a suspendre la festa a l'aire lliure que se celebrava des de l’any 2000. És la primera vegada que es veuen «obligats a fer un pas enrere pels impediments burocràtics que marca la normativa autonòmica 7/2013, que exigeix un pressupost impossible d'assumir per a una organització sense ànim de lucre com és Ben Amics».

El regidor Molina ha afirmat que instaran al govern a eliminar aquestes limitacions. Diu que és necessari «eliminar aquestes barreres, mantenint la seguretat de l’esdeveniment» i hi ha afegit que des de l'ens municipal «lluitarem perquè l’any que ve la diada de l’Orgull sigui participativa i inclusiva i perquè tots els llonguets i llonguetes es puguin sentir orgullosos».

Actes previstos
Dissabte 27 de juny Manifestació del dia de l’Orgull LGTBI que sortirà a les 19h de la plaça de Cort i arribarà fins al Parc de Sa Feixina.

Durant tota la setmana, com a substitució de la festa Oficial de l’Orgull, que no es podrà celebrar en obert, es celebra la Summer Pride Week, amb la participació i festes a diferents locals (Kaelum Club, The2 Palma, White Flamingo, La Demence Palma, i uns altres per confirmar).

Altres activitats: Mossega l’Orgull. 1r certamen gastronòmic que es celebrarà els dies 25 i 26 de juny amb la participació de diversos locals de Santa Catalina i el Centre de Palma.

Dia 27 de juny, a les 20.30 hores al Teatre Mar i Terra, entrega dels premis Siurell i Dimoni Rosa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.