Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca en cinc punts

789

1.Miquel Ensenyat serà el nou president, Podem entrarà al govern i el PSIB tendrà la vicepresidència.

Les formacions PSIB, MÉS i Podem han arribat a un acord aquest dilluns per tancar la polèmica sobre el futur president del Consell de Mallorca i han anunciat que l’exbatle d’Esporles, Miquel Ensenyat serà el nou president de la institució. Francesc Miralles del PSIB i Jesús Jurado de Podem seran els nous els vicepresidents primer i segon, respectivament. 

2.Segueixen les negociacions creuades entre Consells i Govern.

El mateix Ensenyat ha manifestat que si el president del Govern hagués estat Biel Barceló, ell no hauria estat president del Consell. En relació a les negociacions al Consell de Menorca la situació segueix sense aclarir-se, Barceló ha manifestat que aquest dimarts «valorarem conjuntament amb MÉS per Menorca si es donen les condicions per reprendre les converses per definir l’organigrama del futur Govern de canvi».

3.S’acaba la importació de residus a Mallorca.

En el programa de govern del Consell que acordaren les tres formacions, manifestaren la seva intenció de revocar «les autoritzacions de les operacions d’importació de fems que ha autoritzat el Consell de Mallorca i que no siguin de la resta d’illes de la nostra comunitat autònoma». També anunciaren que modificarien el contracte amb la Concessionària TIRME SA, «per tal de treure del seu àmbit d’aplicació el tractament i incineració de fems estrangers i de fora de Balears».

4.El català tornarà a ser un requisit en el nou Consell

Després que el Govern presidit per José Ramón Bauzá aprovés una reforma que delegava el català a un mèrit per accedir a l’administració pública, el ‘futur govern’ del nou consell preveu restablir el català com un requisit. Aquesta proposta l’han pactada les tres formacions dins ‘els acords pel canvi’.

5.Volen «reactivar» l’Assemblea de Batles

Entre les propostes, inclouen «reactivar» l’Assemblea de batles i batlesses de Mallorca amb la intenció de convertir-la «en el vertader fòrum de debat i de presa de decisions», garantir les competències socials dels ajuntaments i assegurar el finançament que reben les corporacions locals dels pressuposts insulars per a la prestació de serveis socials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.