Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB recupera Inca i Calvià

719
El nou batle del PSIB a Inca després del ple. | Foto: PSIB

Dels 53 ajuntaments de l’illa de Mallorca el PSIB tendrà un total de 10 batlies, en forma de càrreg rotatiu o amb el seu candidat com a batle únic. Una de les principals victòries dels socialistes és l’Ajuntament de Palma que aquest dissabte ha investit a José Hila com a batle els dos primers anys d’aquesta legislatura. Altres grans municipis on aquest partit tendrà el govern serà Inca, Calvià o Llucmajor.

Calvià: Un dels municipis que enguany ha canviat de color polític és Calvià, a partir d’ara Alfonso Rodriguez del PSIB serà el nou batle d’aquest consistori. Els socialistes recuperen aquest municipi dotze anys després de la darrera vegada que van obtenir la batlia.

Inca: També ha viscut un canvi de color polític, el candidat del PSIB, Virgilio Moreno, serà el nou batle d’aquesta ciutat després de 20 anys del Partit Popular. El govern ha estat possible per una coalició entre els socialistes, MÉS per Inca, Independents, i el PI. El nou batle ha manifestat que la població va expressar a les urnes que volien un canvi en la manera de gestionar el consistori. El ple d’investidura, d’aquest dissabte, hi ha assistit una gran quantitat de persones, segons ha comentat la gent del poble ha estat un dels plens amb més assistència de la història de l’ajuntament.

Llucmajor: I com ha passat a Calvià i Inca, al municipi de Llucmajor també ha posat punt final a diverses legislatures del PP seguides. El canvi polític ha estat possible amb la unió dels partits PSIB, MÉS i el PI per sumar la força necessària, el carreg de batle serà rotatiu entre les tres formacions, 16 mesos per cada candidat. El candidat i futur batle del PSIB a Llucmajor, Gori Estarelles, ha expressat sentir-se satisfet i alegre i que després del ple d’aquest dissabte «el pacte ha sortit reforçat».

Algaida: La socialista Maria Antònia Mulet, serà la nova batlessa d’aquest municipi que i continuïtat al govern del PSIB.

Alaró: Aina Munar del PSIB compartirà la batlia amb Guillem Balboa de MÉS. Aquest nou govern posa punt final a quatre darrers anys de majoria absoluta del PP.

Artà: A aquest municipi del llevant un pacte entre el PSIB i el PI farà possible que obtenguin la batlia, el socialista Manolo Galan compartirà el govern amb Tolo Gili.

Capdepera: Rafel Fernandez del PSIB serà el nou batle d’aquest municipi. Els socialistes han guanyat uns 500 vots en relació a les eleccions del 2011.

Consell: El batle d’aquest municipi serà Andreu Isern del Partit Socialista.

Son ServeraNatalia Troya serà la nova batlessa socialista d'aquest municipi els dos primers anys de legislatura, els dos anys restants governaran els Indepedents.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.