Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears, una de les comunitats amb més víctimes de violència masclista

709

Les Balears són una de les comunitatats amb l'índex de víctimes per violència masclista més alts de l'Estat espanyol. La ràtio per cada 10.000 dones és de 20, molt per sobre de la mitjana espanyola, que és de 13,2. Les Balears se situen, juntament amb Múrcia, al capdamunt de les comunitats amb les xifres més elevades de víctimes d'aquesta xacra. Les ràtios més baixes es donen a la Rioja, el País Basc, Navarra i Extremadura, amb ràtios lleugerament superiors a vuit.

Més de 29.000 dones figuren com a víctimes de violència masclista a les prop de 30.000 denúncies presentades el primer trimestre de 2015, període en el qual s'ha produït un lleu descens del nombre de denúncies, encara que a les Balears la ràtio d'aquesta xacra és més gran que a la resta d'Espanya.

Segons les últimes dades facilitades per l'Observatori Judicial contra la Violència Domèstica i de Gènere, al llarg del primer trimestre d'enguany s'ha produït un descens del 0,4 per cent en les denúncies presentades (30.293 enfront de les 30.411 que es van interposar en el mateix període de 2014).

Per contra, s'observa un increment de dos punts en el percentatge de sentències condemnatòries a maltractadors, que se situa en el 61,4 per cent, amb 7.216 condemnes.

Entre gener i març es van sol·licitar, a més, 9.683 ordres de protecció, fet que suposa un increment del 6,9 per cent respecte de 2014, i un 57 per cent d'aquestes ordres van ser finalment adoptades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.