Setmanari d'informació local - 138 anys

Armegol assegura que dimarts començaran a negociar el canvi polític

612
Armegol diu que dimarts començaran a negociar el canvi polític. | Arxiu

Els socialistes han celebrat aquest dissabte la reunió de Comitè Federal, on s’ha analitzat la situació política generada arreu de l’Estat després dels resultats de les eleccions autonòmiques, municipals i a Consells Insulars de diumenge passat.

Francina Armengol, secretària general del PSIB –PSOE, ha acudit a la reunió amb l’aval de ser la cap de la llista d’esquerres «més votada a totes i cadascuna de les illes a les Balears». El mateix Pedro Sánchez, en el seu discurs, s’ha referit a les Balears com una de les comunitats sutònomes on «el PSIB-PSOE amb Francina posarà fi a la política d’enfrontaments del PP».

Davant de l’inici, aquest mateix dimarts, de les converses formals entre PSIB, Podem i MÉS amb vista a la conformació de nous governs d’esquerres, Armengol ha afirmat que «els ciutadans han parlat clar per fer un gir a l’esquerra i seria una irresponsabilitat no poder fer realitat els somnis de tantes persones».

En aquestes negociacions, la prioritat, per la socialista, ha de ser «marcar un full de ruta, una línia política, per començar a donar solucions a la ciutadania», sobretot en aquells aspectes prioritaris relacionats amb «la situació econòmica, la precarietat laboral i l’atur, i el rescat de tots aquells que no poden arribar a final de mes, molts milers de persones», segons Armengol.

També és urgent, segons la socialista, posar fil a l’agulla pel que fa a «la recuperació de drets que el PP ha retallat, en educació, sanitat i serveis socials, i reclamar tot allò que no ha pagat el Govern de l’Estat», fet pel qual Armengol s’ha mostrat disposada a fer «un front comú» per plantejar aquesta demanda davant l’executiu central.

Davant la possibilitat apuntada aquests dies sobre la no participació dels representants de Podem en un Govern presidit del PSOE, Armengol ha dit que «en democràcia és fonamental respectar allò que han votat els ciutadans, i els socialistes hem estat la força d’esquerres més votada a les quatre illes; aquest és el plantejament que farem a l’hora de conformar governs». No obstant això, Armengol ha matisat que el PSIB no està disposat a governar a qualsevol preu, perquè del que es tracta és de «fer polítiques concretes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.