Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP balear manté el seu congrés per a després de l'estiu, malgrat les ordres de Madrid

597

El PP balear celebrarà el seu congrés extraordinari al setembre, ha reafirmat avui el president del PP de Mallorca, Jeroni Salom, en un comunicat difós per aquest partit.

Salom ha recordat que la celebració del congrés després de l'estiu va ser aprovada a la Junta Regional del PP balear de dimarts passat a proposta de José Ramón Bauzá, i «des de llavors el president del partit no s'ha mogut ni un mil·límetre».

El PP balear ja està treballant en l'organització del seu congrés per al setembre, ha assegurat Salom.

El plantejament dels populars de les Balears es contraposa al criteri de la direcció del PP de Madrid que els congressos regionals, en tots els casos, tinguin lloc després de les eleccions generals.

La direcció nacional entén que el partit ha de dedicar-se a preparar els comicis generals que, presumiblement, tindran lloc al novembre.

Salom ha dit que desconeix d'on procedeix aquest «rumor» i ha reiterat que la seva formació ja està preparant l'organització del congrés, que no serà abans de l'estiu perquè no hi ha temps per a això i perquè cal donar «veu i opinió a totes les bases del partit».

«Tenim el vistiplau de Madrid perquè Bauzá no es tiraria a la piscina si aquesta no tingués aigua», ha dit Salom, que ha declarat que el president del PP balear va mantenir converses amb «Gènova i des d'allà li van confirmar que podia fer-ho».

«En el cas que surtin deu comunitats que també vulguin fer-ho i Madrid digui que no pot ser, que només autoritza a les Balears, això serà un problema de Madrid, no el nostre; nosaltres vam anunciar el que sabíem que podríem anunciar», ha manifestat.

Segons l'opinió de Salom, s'«entén» que després dels resultats del PP a les eleccions de diumenge hi hagi «nervis» i que molts dels assistents a la Junta Regional volien escoltar l'anunci de la convocatòria d'un congrés extraordinari.

D'altra banda, Salom ha apuntat que «pot haver-hi alguna veu discordant que consideri que el president hauria d'anar avui, una cosa que és respectable però el president ha de ser molt conseqüent amb els seus actes»; entén que el partit no pot quedar en mans d'una gestora, «que no sabem ni qui l'encapçalarà, ni qui formarà part d'ella».

La intenció de l'actual direcció del PP balear és «arribar units al congrés», ha assenyalat.

«Entenem que pugui haver-hi veus discrepants, però els demanaria que siguin conscients que el PP ha tret a Balears un resultat que està en la mitjana d'Espanya, per la qual cosa la penitència no pot ser més gran que el pecat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.