Setmanari d'informació local - 138 anys

Pablo Iglesias aposta per un govern presidit per MÉS

584

El secretari general del Podem, Pablo Iglesias, ha donat a entendre que Podem estaria en un principi disposat a entrar en governs presidits per altres forces com Compromís, al País valencià, o MÉS, a les Balears. «Tenim una relació diferent amb Compromís o MÉS i el diàleg es podrà ampliar a més qüestions», ha explicat.

Sobre el procés intern que està desenvolupat Podem per definir la seva política de pactes després de les municipals i autonòmiques, Iglesias ha detallat que aquest divendres té previst reunir-se amb tots els secretaris generals territorials de Podem, que seran els encarregats en última instància de portar les negociacions i d'adaptar als seus respectius contextos les condicions del partit morat.

Converses amb el PSOE

El secretari general de Podem ha insistit que la premissa general és «evitar governs del PP» i «tolerància zero amb la corrupció amb mesures de rescat ciutadà davant les retallades». A més, Iglesias afirma que el partit no té la intenció "en cap cas" de formar governs presidits pel PSOE.

Malgrat la negativa, Iglesias ha traslladat aquest dimecres al líder del PSOE, Pedro Sánchez, en la conversa telefònica que tots dos han mantingut, que la seva formació no té «cap voluntat de permetre que el PP governi a cap Comunitat Autònoma», si bé l'ha avisat que per negociar hauran de fer «un gir».

Dissabte tindrà la primera reunió, després de les eleccions, de la direcció nacional del partit, el que es denomina com Podem Consell Ciutadà, en què, a més dels líders autonòmics i el secretari general, s'integren tots els responsables de les àrees sectorials del partit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.