Setmanari d'informació local - 138 anys

Toni Tarabini: «En la derrota del PP hi ha influït més el tarannà que la corrupció»

581

Toni Tarabini, sociòleg i director de la Fundació Gadeso, creu que dins els factors que han influït en la pèrdua massiva de vots del PP no hi té gaire pes la corrupció, sinó que el «tarannà» a l'hora de governar ha estat clau en la reprimenda electoral que ha viscut el partit. Tarabini esgrimeix l'argument que, si bé és cert que a altres comunitats autònomes on el PP ha hagut de depurar molts alts càrrecs per casos de corrupció, el fet d'haver estat el territori amb més pèrdua de vots per als populars és un símptoma clar que a les Balears hi han influït molts altres factors. Segons apunta, les polítiques que ha dut a terme el PP, que s'han «carregat» els drets dels ciutadans, i la seva manera d'actuar han estat elements de molt de pes dins la seva davallada de poder. Tarabini ha fet aquestes declaracions al programa Sus Mallorca, d'Ona Mediterrània

La notícia de l'abandonament de Bauzá al davant del Partit Popular balear, obri la porta a l'interrogant de qui en serà el substitut. Doncs bé, segons apunta l'expert analista, els noms amb més possibilitats són Biel Company, Jeroni Salom i Maria Salom. Pel que fa al funcionament intern del PP, Tarabini opina que José María Rodríguez «seguirà manipulant» perquè és un «diplodocus».

La seva anàlisi pel que fa al previsible pacte de govern entre MÉS, Podem i PSOE inclou un suggeriment. Segons Tarabini, el primer que han de fer aquests partits és redactar amb urgència un document «màxim d'un full i mig» amb les prioritats que ha de tenir el govern, perquè assegura que si fan «documents maximalistes» no podran complir-los. En aquest document hi han d'aparèixer «objectius i propostes» d'una banda i «quan i com» es duran a terme aquests ítems, de l'altra.

Pel que fa a l'anàlisi dels altres partits, Tarabini ha destacat el paper que desenvoluparà el Pi durant la pròxima legislatura: «Seran espectacular els pactes que faran als ajuntaments de Mallorca; a la majoria dels casos no pactaran amb el PP». Per acabar, en referència al partit Ciutadans Tarabini creu que la seva candidatura a Palma ha aconseguit bons resultats perquè «han estat callats» i afegeix que al líder de Ciutadans a Balears, Xavier Pericay, «li haurien d'haver tapat la boca perquè cada vegada que l'obria perdia vots».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.