Setmanari d'informació local - 138 anys

El petit i mitjà comerç, esperançat amb el nou Govern

572

La patronal del comerç Pimeco ha valorat positivament el resultat de les eleccions autonòmiques i municipals de diumenge passat i ha pronosticat «un canvi esperançador per al comerç tradicional de Mallorca» després d'una legislatura «marcada per la submissió a les polítiques pro grans superfícies del Govern d'Espanya».


En aquest sentit s'ha manifestat el president de Pimeco, Bernat Coll, qui ha animat els pròxims responsables de les institucions de les Balears a «obrir una nova etapa de respecte a la nostra competència en matèria de Comerç Interior». «Després d'una legislatura duríssima per als nostres petits empresaris, toca recuperar el sentit comú i frenar la desmesurada ampliació de les grans superfícies a l'illa», ha afegit el representant del comerç mallorquí.

Pimeco ha destacat la necessitat de reformular la Llei de comerç balear, aprofitant el nou marc polític per «millorar-ne aspectes, com el dels horaris comercials o el de les Zones de Gran Afluència Turística». Així mateix, la patronal ha confiat que la moratòria a les grans superfícies mentre es redacti el Pla Director Sectorial d'Equipaments Comercials de Mallorca «serà una realitat a l'inici de l'estiu». Finalment, des de Pimeco s'ha demanat als futurs governants que «posin punt final a una forma de fer política sotmesa al dictat de Madrid».

PIMEM
Per part seva, Antoni Mas, president de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), espera dels responsables polítics que governin les institucions durant els pròxims quatre anys que no girin l'esquena a molts col·lectius, entre els quals les petites i mitjanes empreses. Mas ha volgut posar de manifest que «per a nosaltres, una de les coses que ha fet malament el Govern de Bauzá ha estat nomenar consellers que desconeixien els problemes del sector que governaven. Una altra, governar a esquena de molts col·lectius, entre ells, el de les petites i mitjanes empreses, actuant al dictat de la CAEB-CEOE, i de la Federació Hotelera».

Un altre dels errors, diu el president de PIMEM, ha estat no dir la veritat. «Per governar i guanyar la confiança cal dir la veritat, no es pot dir que l'economia va bé quan encara la majoria de les petites i mitjanes empreses segueixen amb pèrdues, i l'atur arriba als 130.000 a les Balears».

Per PIMEM, la pèrdua de vots del Partit Popular hauria de servir als que governin en aquests pròxims quatre anys perquè no tornin a cometre els mateixos errors, «les petites i mitjanes empreses seguirem reclamant menor pressió fiscal, ja que som les que carreguem amb diferència amb la pressió fiscal més gran. Cal recalcular la càrrega fiscal i cercar els diners allà on més n'hi ha. Que la immensa majoria dels autònoms i petites i mitjanes empreses segueixen amb pèrdues és una realitat constatable», conclou Antoni Mas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.