Setmanari d'informació local - 138 anys

Biel Barceló es veu president

569

El candidat de MÉS a la presidència del Govern a les eleccions autonòmiques d'aquest diumenge i portaveu de la coalició, Biel Barceló, ha assegurat que, «tant Noguera, com Ensenyat, com jo mateix, estam en condicions de liderar el que faci falta», ha manifestat sobre ell i la resta de candidats de la formació a l'Ajuntament de Palma i Consell de Mallorca quant a la possibilitat de liderar un possible pacte d'esquerres a les Balears.

En una roda de premsa celebrada després de l'Executiva de la formació i acompanyat d'altres ecosobiranistes, Barceló ha reiterat que s'han presentat «per liderar el canvi», si bé ha explicat que encara no han acordat amb la resta de formacions —PSIB i Podem— aquesta matèria.

Barceló ha explicat que posaran sobre la taula el seu programa de govern i que intentaran arribar a pactes sobre aquest programa. No obstant això, ha advertit que no proposen «un simple canvi de cromos o de persones», ja que els canvis «han de ser de polítiques, tant en el fons, com en la forma».

En aquest sentit, ha declarat que els «eixos claus» per MÉS són aconseguir un finançament més bo per a la comunitat per poder afrontar les despeses dels serveis públics, solucionar la precarietat i la desocupació, apostar per la transparència i corrupció zero, entre d'altres.

Començar per als acords als municipis


Segons ha dit, el full de ruta de MÉS consisteix a «aconseguir tancar al més aviat possible els acords, començant pels ajuntaments». A més, ha aclarit que aquests pactes «es posaran a disposició de l'Assemblea de MÉS».

«Nosaltres vàrem dir des del primer dia que els propers pactes parteixen sobre les premisses d'una gran cohesió interna, un programa sòlid i que no hi hagi preeminència d'un partit sobre un altre», ha declarat.

Barceló, que ha subratllat que la seva formació és la «primera força municipalista» amb major nombre de regidors, ha indicat que parlaran amb Podem i PSIB, si bé no ha revelat amb qui ho faran primer. «L'ordre ja l'anirem vegent», ha afegit.

A més, ha considerat que no creu que hagi d'haver-hi «problemes» en les negociacions amb PSIB i Podem, si bé ha recordat que MÉS defensarà un més bon finançament per a les Balears i ha criticat que hi hagi formacions que diguin una cosa a les Illes i votin una altra a Madrid.

Encara no s'ha reunit ni amb la líder dels socialistes, Francina Armengol, ni amb el de Podem Balears, Alberto Jarabo, si bé amb la primera ja ha mantingut converses telefòniques.

Finalment, quant al resultat obtingut per Podem, ha dit que, si bé és una formació política nova, ha comptat amb molta presència en mitjans de comunicació estatals des de les eleccions europees, cosa de la qual no s'ha beneficiat MÉS, el resultat de la qual s'ha aconseguit «amb molta feina».

Tampoc no coincideix amb Jarabo en la possibilitat que la presidència del Govern la tingui algú que no hagi estat el cap de llista «perquè no seria lògic, tot i que escoltarem tot el que s'hagi de proposar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.