Setmanari d'informació local - 138 anys

Andreu Alcover: «Estam venent la comunitat autònoma per un plat de llenties»

503

El candidat pel PSIB –en segona posició a les llistes– al Parlament de les Illes Balears, Andreu Alcover, ha assegurat avui a Ona Mediterrània que el nou model de finançament aprovat fa unes setmanes per José Ramón Bauzá i Mariano Rajoy és «clarament insuficient». Concretament, ha dit que si aquest és el REB definitiu ningú no s'hauria «d'alegrar» perquè obvia aspectes clau, com són les inversions estatutàries o els vols entre illes. Ha fet referència a les condicions que planteja el nou REB presentat pel PP i ha assegurat que «estam venent la comunitat autònoma per un plat de llenties».

Segons apunta el candidat del PSIB, les Balears han deixat de percebre 1.000 milions d'euros aquesta legislatura perquè les inversions estatutàries no han arribat mai a la caixa del Govern Balear. Les inversions estatutàries són unes quantitats de doblers que estan vinculades a la reforma de l'estatut d'autonomia i que havien d'ingressar les Balears anualment, però que han quedat en paper banyat per mor dels plans d'austeritat. Precisament, el PSIB reclama el cobrament d'aquesta suma de doblers que correspon a les Illes Balears i es compromet a demandar el Govern espanyol durant la pròxima legislatura, sigui quin sigui el partit que el presideixi, si es torna a produir l'impagament dels 250 milions d'euros que corresponen a la comunitat autònoma segons l'estatut d'autonomia.

Alcover ha assegurat que un objectiu primordial del PSIB és aconseguir un règim fiscal que possibiliti la consecució de totes les mesures que tenen previstes. En aquest sentit, reclamen que a la balança fiscal de l'Estat espanyol hi predomini el «principi d'ordinaritat» –que estipula que qui més doblers aporta ha de ser qui més en rebi–, en contra de l'actual model de 'solidaritat' en el qual es prioritza el fet de compensar la desigualtat de recursos de les comunitats amb menys ingressos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.