Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO denuncia que les noves contractacions del Consell de Mallorca suposen una nova forma de «semiesclavatge»

397
Edifici del Consell de Mallorca, a Palma. | Foto: Conselleria de Turisme i Esports

CCOO ha criticat la nova forma de contractació al Consell de Mallorca, que suposa, segons ha exposat el sindicat, una nova forma de «semiesclavatge» que va prenent forma en les «noves relacions laborals» que fa funció pública de la institució insular.

En un comunicat, l'organització sindical ha apuntat que, amb aquesta manera d'actuar, el Consell «ha desenterrat la llei, de l'any 82, que obliga els perceptors d'atur o d'ajudes a treballar continuant en atur».

Segons argumenten des de CCOO, per aquesta via Funció Pública ha «contractat» nou treballadors per a tasques de neteja del bosc de Raixa, (una encarregada -tècnic superior-, dos oficials o capatàs i sis peons), que han treballat des de mitjan gener d'enguany i que «encara no han rebut el total de les retribucions que els corresponen».

«Aquests nou treballadors estan contractats amb la fórmula de Treball de Col·laboració Social, una de les fórmules més perjudicials per a ells, per als treballadors de la nostra administració o els que es troben a l'espera de poder aconseguir treball a l'Administració pública, ja que ocupen places en moltes ocasions estructurals», han censurat sobre el tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.