Setmanari d'informació local - 138 anys

El portaveu del Govern ataca Armengol i justifica l'extremista Le Senne

El portaveu del Govern, Antoni Costa, ha exigit aquest dijous a Francina Armengol que «se cenyeixi» al seu càrrec com a presidenta del Congrés dels Diputats, després que la socialista critiqués l'Executiu de Marga Prohens en una entrevista des de l'hemicicle.

Costa ha diferenciat el cas d'Armengol amb el de Gabriel Le Senne (Vox), que aquest dimecres va acudir a una manifestació en contra de l'amnistia en lloc d'anar a l'acte oficial per l'aniversari de la Constitució.

Costa no ha volgut entrar en la decisió de Le Senne, limitant-se a assenyalar que el PP està «absolutament còmode en la defensa del text constitucional». «Respectam la seva opinió i evidentment nosaltres en tenim una altra», ha dit, afegint que «el Govern no dirà al Parlament el que ha de fer».

El vicepresident ha justificat aquesta diferències en les valoracions perquè en el cas del president del Parlament, Le Senne no va fer manifestacions polítiques referides expressament a les Balears, mentre que Armengol sí que ho va fer.

En una entrevista a la Cadena SER, Armengol qüestionà diferents decisions de l'Executiu de Prohens, com el tancament de l'Oficina Anticorrupció o les mesures que afecten el català, i es va referir també a la polèmica per la contractació d'un càrrec que té pendent un judici d'agressió sexual.

Costa ha afirmat que Armengol fa «manifestacions més pròpies del PSOE» i que «sembla més la secretaria general del PSIB que no la presidenta del Congrés».

«Pensava que el càrrec de presidenta del Congrés dels Diputats és institucional, però veim amb preocupació que Armengol no actua amb la prudència que el seu càrrec crec que requereix, i que són manifestament a instància de part, profundament polititzats, i ara veim amb estupefacció com opina sobre qüestions polítiques», ha protestat el conseller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.