Setmanari d'informació local - 138 anys

Familiars denuncien «situació caòtica» en les residències de l'IMAS

Familiars de persones majors internes a la Residència La Bonanova i a la Residència Llar d'Ancians de Palma, ambdues gestionades pel Institut d’Afers Socials (IMAS), organisme públic del Consell de Mallorca han explicat al dBalears la «situació caòtica» en aquests centres públics arran de la gestió de la Covid-19.
Els familiars de residents de la Llar d'Ancians, foren informats aquest passat dilluns de quatre casos positius més en les plantes B1 i C1, «en aquesta darrera no s’havien produït abans». «La setmana passada varen ser tres els casos informats, a les plantes B1 i B2. El mateix que la setmana anterior. En total, calculen que s’han produït uns cinquanta contagis fins avui, però oficialment ningú les ha informat del nombre total d'afectats i de morts».
Els familiars de residents de La Bonanova també es varen assabentar per la premsa, la setmana passada que hi havia hagut cinquanta-un contagiats i nou morts. Els familiars lamenten que a hores d'ara encara no els ha arribat el comunicat per part de la direcció d'aquesta residència. A més, expliquen que des de la residència de La Bonanova reben informacions contradictòries, «a alguns li diuen que tots els resultats són negatius, i d'altres, que encara no tenen tots els resultats».
«Ambdues residències, amb unes 500 persones internes, estan en les mateixes condicions. Els residents estan tancats i privats de les seves necessitats emocionals i afectives». «Massa temps du la gent gran d’ambdós centres residencials patint de soledat i de carències d'afecte, estima, presència i companyia dels seus familiars».
En aquest sentit, han denunciat la «manca de transparència» per part de l'IMAS. «Els familiars troben a faltar que algú doni, públicament, disculpes per les persones contagiades, per les morts. Ni tan sols han donat la cara per explicar què passa a la Residència La Bonanova i a la Llar d’Ancians de Palma, per què i què estan fent. A més de quan es començarà a rebre les visites, tan necessàries, per la gent gran que resideix a aquestes dues residències».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.