Setmanari d'informació local - 138 anys

Aurora Ribot: «És un bon moment per redescobrir els espais naturals de Mallorca»

Entrevistam Aurora Ribot (1987) des del 2015 és consellera electa i portaveu del grup d'Unides Podem al Consell de Mallorca. Actualment també és Consellera Insular de Sostenibilitat i Medi Ambient.

Heu posat en marxa la campanya ‘Mallorca t’espera’. Quin és l’objectiu prioritari d’aquesta campanya?

L’objectiu de ‘Mallorca t’espera’ és recordar-nos a tots i a totes que tenim una alternativa d’oci segur i saludable aquí devora, que la nostra natura hi és perquè la gaudim tots i totes amb responsabilitat però perquè la redescobrim ara després d’aquests mesos on hem hagut de tancar algunes instal·lacions a causa de l’estat d’alarma i hem tornat a reobrir portes. Són espais que estan al nostre abast i ara és un moment fantàstic per redescobrir-los.

Quan es parla de gestió del medi ambient, se sol pensar més en el Govern que no en el Consell...

Tenim clar que el Consell de Mallorca no és la institució més coneguda pels ciutadans i ciutadanes de Mallorca, però les seves competències i els seus serveis si que són coneguts pels ciutadans. Té competències tant importants com totes les de serveis socials. No és tant important qui posa el segell sinó com es donen aquests serveis. Evidentment el Consell de Mallorca és una institució molt important i crec que hem de reivindicar l'autèntic autogovern de la nostra illa i com a tal ha de ser fort i ha d’exercir les seves competències de la millor manera possible i jo crec que ho està fent.

Aquesta campanya com la canalitzau perquè arribi als ciutadans?

Utilitzam insercions d'anuncis als mitjans de comunicació, que crec que han quedat molt bé, cridant a la gent a recordar que Mallorca té aquests espais tan especials que molta gent ja deu conèixer i ara volem que redescobreixin.

Encara arrossegam inèrcies de l’estat d’alarma, quines mesures ha de prendre una persona o quines actituds ha de tenir? Hi ha alguna restricció?

Són espais segurs, són espais a l’aire lliure i no trobaran una aglomeració de persones, per tant, si tenen una actitud cívica i no hi deixen res que no hi hagin trobat, no es posa en perill les persones en cap moment. On sí que hi ha alguna restricció és a la Finca de Raixa, que ara s’ha de reservar precisament per no trobar-se amb aglomeracions a l’entrada o a punts determinats.

Per què necessitam, institucions i usuaris, recuperar aquests espais?

Quan coneixem les coses i observam en primera persona que són molt fràgils i que, malgrat això, estan ben conservades, prenem consciència del vulnerables que són i de la sort que tenim de poder-les gaudir encara. I jo crec que això és el que necessitam per defensar-les, per protegir-les i tenir cura d’elles. Sentir-te connectat a aquests llocs fa que també els cuidis.

Durant el confinament, la natura ha recuperat terreny i ara ens podem trobar uns espais immaculats i hauríem a aprofitar que tot està net per seguir mantenint-ho net.

Sí, ara mateix els espais estan molt ben conservats i ara val molt la pena que vegem aquests espais ara que duen dos mesos que han estat inutilitzats i que no tenim tanta gent com altres anys. Crec que val molt la pena que ens acostem a alguns d’aquests espais, i desitgem que quedin així.

Parlant d'una altra qüestió. Podem Mallorca va emetre un comunicat on condemnava l’assenyalament masclista duit a terme per un conductor de l’empresa de Transports de les Illes Balears a dues al·lotes que es disposaven a pujar a l’autobús amb roba d’estiu.

Elles varen fer una piulada explicant el que havia passat i els comentaris que havien rebut, a nosaltres ens va parèixer molt greu que d’alguna manera es pugui assenyalar a algú per la roba que ha decidit posar-se. Per part nostra, posam molt en valor el coratge de les dues al·lotes d’explicar-ho i crec que hauríem de donar veu perquè tothom sigui conscient que aquestes coses passen. És una realitat amb la que encara vivim i volem deixar de viure amb ella, i si no feim res no ho canviarem.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.