Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Lluita i compromís en la Nit de Santa Llúcia d'Òmnium Cultural

35383
El president català Quim Torra durant el seu parlament a la Nit de Santa Llúcia. | Òmnium Cultural

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest divendres «revalidar la lluita» per la llengua catalana per a les pròximes generacions.

Ho ha dit en la clausura de la celebració de la 69 Nit de Santa Llúcia d'Òmnium Cultural en el Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona).

«Ens toca revalidar la lluita per la llengua. Ens toca fer-ho per a les pròximes generacions. Jo no em resigno», i ha dit que les polítiques lingüístiques determinaran el futur del català els pròxims anys.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha recordat que Santa Coloma de Gramenet és el bressol de la immersió lingüística i «símbol de les lluites col·lectives que han aixecat les ciutats i Catalunya».

El president del Parlament, Roger Torrent, ha reivindicat la cultura com la «principal eina contra la repressió, l'autoritarisme i el feixisme», i ha defensat el català com una aportació cultural al món.

La batlessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, ha recordat al president d'Òmnium a la presó per la sentència de l'1-O, Jordi Cuixart: «Ens agradaria que fos aquí».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.