Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB adverteix que els agents de medi ambient de les illes són insuficients

12909

El grup ecologista GOB ha advertit el dilluns 21 d’agost que l’actual dotació d’agents de medi ambient no pot abordar la pressió mediambiental que sofreixen les Illes.

En un comunicat, l’entitat ha assenyalat que els agents de l’autoritat «no donen abast ni per detectar ni per reaccionar ràpidament contra els impactes mediambientals que es produeixen de forma quotidiana» que habitualment són detectats i denunciats pels ciutadans o organitzacions mediambientals.

«La falta de presència preventiva i d’intervenció dels agents de medi ambient està generant una sensació generalitzada d’impunitat», han lamentat des del GOB, i han posat com a exemple algunes il·legalitats que s’han vist al llarg de les últimes setmanes; com el fondeig d’embarcacions sobre la posidònia, circulació de cavalls sobre dunes, aparcaments en zones protegides...

En concret, el GOB s’ha referit al parc natural de s’Albufera on, segons expliquen, «tan sols hi ha un agent de medi ambient i amb dedicació no exclusiva».

«Mai al llarg de la història el parc ha tengut un nivell de vigilància més baix; desgraciadament s’està convertint en una situació normal, mentre en altres moments hi va haver fins a quatre persones realitzant labors de vigilància», han agregat al respecte.

Per la seva part, el parc natural de la Serra de Tramuntana compta, els caps de setmana, amb dos agents per vigilar 63.000 hectàrees.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.