Setmanari d'informació local - 138 anys

Margalida Ramis: «No som ‘turismefòbics’, simplement no volem morir d’èxit»

8624

Margalida Ramis, portaveu del GOB, ha visitat el programa La Vila del Pingüí d’Ona Mediterrània per aportar la perspectiva de l’entitat a la darrera polèmica arribada des del govern espanyol arran de les paraules del ministre espanyol d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal.

Pots escoltar el podcast de la intervenció:

Nadal acusa de 'turismefòbia' els ciutadans de les Balears i Catalunya

«Haurem de convidar al senyor Nadal a venir l'estiu a residir aquí a Mallorca. No és una qüestió de 'turismofòbia', és una qüestió de posar damunt la taula els efectes negatius que tenen per les persones que vivim aquí, pel territori i, fins i tot, per la pròpia realitat econòmica».

«Molts ja veim que podem morir d'èxit, i davant d'aquesta realitat n'hi ha que s'estimem més mirar cap a una altra banda. Nosaltres intentam posar-los davant els ulls els efectes negatius plantejant alternatives».

«No criticam al turista en concret, ell té el mateix dret que nosaltres de gaudir d'unes vacances, però demanam mesura. I aquesta mesura l'hem de demanar a les institucions d'aquí, no li hem de demanar al turista»

El GOB es planta i no assisteix a la reunió convocada per MÉS per reclamar l’autogestió

«És cert que l'ampliació de l'aeroport depèn de competències estatals, en aquest sentit nosaltres hem perdut totalment la sobirania. Per això, si el Govern i altres partits reivindiquen la cogestió aeroportuària, el GOB serà el primer que se sumarà a la causa. Però hem d'anar alerta a mesclar les coses: els representants polítics tenen un paper a les institucions que han de fer valer, i han d'aprofitar l'oportunitat per plantar-se davant l'Estat espanyol».

«Al govern espanyol se li ha de dir que volem reclamar competències i també que volem decidir sobre el nostre futur. I això pot ser que inicialment es tradueixi en una declaració institucional, però era innecessari que es fes immediatament».

«No és el paper del Govern Balear organitzar ara una plataforma ciutadana, ja que vosaltres no estau a l'oposició. Per tant, aprofitau aquesta mesura i nosaltres com a moviment ja ens organitzarem de la forma més convenient»

«No tota la culpa la té Madrid. Aquí hi ha àmbits de competència en gestió turística, d'ordenació del territori, de creixement territorial i urbanístic on sí que hi tenim competències i no s'estan exercint».

«No veim ànims reals d'establir límits al creixement turístic i residencial. Veim ànims pel que fa al discurs, però no veim mesures concretes i valentes».

«No s'ha de focalitzar la problemàtica només en l'àmbit de la cogestió aeroportuària justificant que els dolents vénen de Madrid. Ara s'han d'exercir les responsabilitats des de les institucions, i nosaltres des del carrer les defensarem»

Armengol esclareixia que Aena no té previst augmentar la capacitat aèria de Son Sant Joan

«Aena també va explicar en un comunicat que les inversions que plantejaven eren per millorar el benestar dels passatgers. Per tant, hem d'anar alerta amb el cinisme. Evidentment, l'aeroport més rendible de tot l'Estat espanyol farà les inversions que facin falta per rendibilitzar-lo al cent per cent. No hem de ser il·lusos, hem de tenir present que un dia o altre arribaran les intencions d'Aena d'ampliar l'aeroport».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.