Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB es planta i no assistirà a la reunió convocada per MÉS

8332

Des del Grup Balear d'Ornitologia (GOB) consideren «indignant que els partits amb responsabilitat de govern pretenguin liderar una plataforma ciutadana reivindicant més autogovern, mentre des de les institucions –que és el lloc on ara els pertoca– no fan ni una passa per contenir aquest cavall desbocat que és el turisme i totes les conseqüències negatives que genera».

Aquesta iniciativa del grup MÉS, de convocar una reunió per a la creació d'una plataforma ciutadana, va sorgir arran de la notícia de l’ampliació de l’aeroport de Palma la setmana passada. «MÉS pretén liderar una plataforma ciutadana per a reclamar l’autogovern i l’autogestió portuària però des del GOB, entenem que aquesta no és l’arrel del problema que ens toca abordar».

Les intencions d’AENA d’ampliar l’aeroport posen en evidència com la realitat turística «se’ns ha escapat de les mans, abocant l'illa al col·lapse i amb una pressió sobre els recursos sense precedents, i tot això sense que des de l’actual Govern es facin passes fermes i resolutives per abordar aquesta realitat d’arrel». Des d’aquesta inoperància, fortament criticada pel GOB, i entenent que ara el paper de MES i els altres partits que formen part del Govern actual és a les institucions, «consideram que és inacceptable que pretenguin liderar un moviment ciutadà per desviar l’atenció cap a un tema que per bé que és important, no és la clau. La clau són les polítiques que ja es poden desenvolupar des de les competències actuals i que no es té el coratge d’envestir, ans al contrari es segueix amb la inèrcia d’aquest creixement desbocat, possibilitant el lloguer turístic d'habitatges plurifamiliars, sense regular el tema de creuers, promocionant nous productes turístics fora de temporada que implica un increment sobre la pressió dels recursos més mesos a l’any, ampliant noves carreteres, i possibilitant noves infraestructures per a més creixement amb els fons de l'impost turístic».

Al 2003 el GOB ja va proposar un debat al CIM amb una moció contra l’ampliació de l’aeroport. Al 2001 fou l’única entitat que presentà al·legacions a al Pla Director de l’aeroport. «No ens ha de venir de nou ara, que AENA pretengui materialitzar els seus propòsits. Cal impedir-ho. Cert. I treballar per la cogestió aeroportuària. Cert. Però hi ha altres qüestions que cal abordar per fixar límits i contenció del creixement turístic que no s'estan fent».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.