Setmanari d'informació local - 138 anys

Continuen les baixes al PP: ara abandona Gari Durán

8194

L'exsenadora del Partit Popular Gari Durán ha demanat aquest dilluns la seva baixa com a afiliada del Partit Popular per «discrepàncies amb el gir ideològic» que, al seu judici, «s'ha consumat»e al XVIII Congrés Nacional que la formació va celebrar fa deu dies a Madrid.

En declaracions a Europa Press, Durán ha criticat que el PP estigui diluint els principis que sempre ha defensat i ha citat com a exemple la negativa a votar en el congrés del partit l'esmena que defensava la vida des del naixement fins a la mort natural, deixant la porta oberta a la regulació de l'eutanàsia, o la indefinició sobre la gestació subrogada.
L'exparlamentaria ha esmentat també el fet que en aquest congrés el PP hagi abandonat la possibilitat de derogar l'actual llei de l'avortament. De fet, ha recordat que ella va ser una dels deu parlamentaris que al setembre de 2015 varen votar en contra de la modificació de l'anomenada 'Llei Aído' (va incloure el permís patern per avortar de les menors de 16 i 17 anys) per considerar que amb el seu vot s'avalava aquesta llei.

Durán i altres parlamentaris es varen mostrar crítics amb la direcció del PP per la retirada de la reforma de l'avortament que impulsava l'aleshores ministre Alberto Ruiz Gallardón. Encara que en aquest moment va valorar la possibilitat de deixar el PP, ha revelat que ho va desestimar finalment perquè no era ella «qui havia canviat d'ideologia, ni qui havia decidit trair els principis del partit».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.