Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB vol aturar la reforma del Camí de Conies

7958
Imatge de la reforma del Camí de Conies. | GOB

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) ha presentat al Consell de Mallorca al·legacions perquè descarti continuar amb la reforma del Camí de Conies i poder conservar així el seu valor paisatgístic.

Les obres són la continuació d'un projecte previst en un Pla Director Sectorial de Carreteres «plantejat en els seus inicis per afavorir l'expansió urbanística», segons ha indicat el grup ecologista.

«El Consell no va qüestionar el model ni va aportar alternatives vinculades a la necessitat de plantejar les intervencions en matèria de carreteres a un model integral de mobilitat més sostenible i allunyat de la supremacia del cotxe privat i el desenvolupament urbanístic sense mesura», han denunciat.

El grup ecologista ha lamentat que per fer factibles aquests eixos transversals es plantegen «obres desmesurades» de condicionaments de la xarxa primària complementària i de la xarxa secundària.

En aquest sentit, el GOB ha assegurat que ja hi ha «motius més
que suficients» per entendre que aquesta nova intervenció «no té en absolut justificació, si tal i com es desprèn del discurs institucional es vol avançar cap a la racionalitat en el desenvolupament urbanístic i territorial de l?illa».

Respecte al que s'exposa en la memòria justificativa del projecte, «els arguments relatius a l'increment del trànsit són arguments que, a més de no estar documentats en absolut i que ens qüestionem la seva certesa, no justifiquen en absolut donar continuïtat a una intervenció en una carretera com la de Conies», han manifestat.

Greu impacte

En el cas de la carretera de Conies, el GOB ha indicat que es tracta d?«un traçat d'un altíssim valor paisatgístic, entre l'entorn rural i els torrents».

«No té sentit que la mateixa institució, d'una banda faci despesa
pública en crear infraestructures que degraden el paisatge, mentre d'altra banda, dedica recursos a la millora del paisatge al costat de carreteres», han assenyalat.

Igualment, el grup ecologista ha assegurat que «les mesures correctores i preventives propostes per evitar o reduir afeccions no són eficaces».

Per això, ha sol·licitat «coherència» amb el discurs de les polítiques de paisatges al Consell de Mallorca «quan es plantegen barbaritats com els condicionaments de carreteres secundàries que passen a ser autopistes en el paisatge rural de Mallorca».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.