Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «L’examen al caçador i la dotació d’agents de medi ambient són temes pendents»

7796
GOB: «L’examen al caçador i la dotació d’agents de medi ambient són temes pendents».

El Grup d'Ornitologia Balear ha reclamat al Govern que inverteixi un «major esforç» a informar i vigilar la caça a Mallorca, després d'haver-se trobat una àguila pescadora morta per un tir.

El GOB ha assenyalat que l'examen al caçador i la dotació d'agents de medi ambient són temes pendents i «molt importants» que el Consell ha de prioritzar a l'agenda.

«L'àguila pescadora és una espècie amenaçada i catalogada com a vulnerable a l'Estat espanyol, amb una població balear formada per únicament 23 parelles el 2016», han informat.

El grup ecologista ha recordat que la troballa d'aquest exemplar «no és excepcional» i ha explicat que «desgraciadamen» el tir a espècies no cinegètiques o, fins i tot, amenaçades se segueix constatant.



Mesures a implantar

Entre les mesures que proposa el GOB es troba implantar «d'una vegada» les proves d'accés a la llicència de caça, mesura que ja apareixia disposada a la Llei 4/1989 de conservació de la naturalesa, i posteriorment va ser recollida per la vigent llei balear de caça el 2006.

«Instam al Consell a agilitar la reglamentació de la prova d'accés a la llicència de caça per garantir que tot caçador coneix la normativa que ha de complir i evitar així la comissió de possibles infraccions o delictes per desconeixement», han manifestat.

A més, han demanat que s'incrementi l'esforç en vigilància, ja que actualment Mallorca explica tan sols amb tres agents de Medi ambient i quatre vigilants dedicats exclusivament al control de la caça practicada per 16.000 caçadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.