Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB defensa que «el futur és federal»

6442
Victòria Camps, Joan Botella i Pere Joan Pons, a la imatge. | Europa Press

La Fundació Gabriel Alomar ha celebrat una jornada de debat sobre el model d'estat de cara al futur organitzada pel PSIB i en la qual hi han participat dos catedràtics membres de Federalistes d'Esquerres en la qual han conclòs que «el futur és federal».

A la jornada hi han participat el catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Botella, i la catedràtica de Filosofia Moral i Política de la Universitat Autònoma de Barcelona, Victoria Camps, tots dos membres de Federalistes d'Esquerres.

Per la seva banda, el diputat socialista per Balears, Pere Joan Pons, ha presentat l'acte en el qual també s'ha presentat el llibre dels dos ponents «Què és el federalisme?».

Des de
PSIB expliquen que a l'acte «s'ha fet pedagogia sobre el federalisme» i han assegurat que «significa pactar entre realitats diferents reconeixent els aspectes comuns i amb voluntat de cogovern»

Ambdós autors han reconegut que a l'Estat espanyol «manca cultura federal» perquè, segons han dit, no s'ha treballat la «integració, que tothom se senti part d'un tot, que se senti orgullosa de la identitat compartida», per la qual cosa s'hauria de «crear un clima de diàleg que facilités aquesta voluntat de pertinença cultural».

Botella i Camps han explicat que «el federalisme no és una recepta tècnica», sinó que «és una manera d'afrontar els problemes trobant solucions conjuntes» Així, ho resumeixen en les tres erres: «Reconeixement de les diferències, Respecte entre tots i voluntat de bon Rotllo».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.