Setmanari d'informació local - 138 anys

Entrevista a Marga Prohens: «Bauzá s'està equivocant»

6298

Avui ha visitat La Vila del Pingüí la cap de l'oposició al Parlament de les Illes Balears, Marga Prohens. Com a portaveu del Partit Popular la cambra baixa, Prohens ha fet un repàs de l'actualitat política de les nostres illes.

Rita Barberá

«Ja no formava part del partit popular, però ningú pot negar que ha dedicat una vida al Partit Popular i a la ciutat de València. La gran transformació de València capital es va produir en el seu mandat, fou una batlessa molt estimada. Lamentar alguns espectacles que es varen produir ahir al Congrés. Podemos, una vegada mes, va ser aquesta nota discordant, aquesta pallassada i manca de respecte i educació a què per desgràcia ens té massa acostumats».

Descomptes aeris

«Una cosa és el tema de la tarifa plana del vol interilles, on hi va haver unanimitat al Parlament. Pensam que és un tema que es pot lluitar perquè altres regions europees ho tenen. Després hi ha el descompte de resident que és un dret que tenim per compensar els efectes de la insularitat. Nosaltres lluitarem perquè això es mantengui tal com està ara. De fet, el descompte es mantindrà igual en l'àmbit individual».

Xelo Huertas

«És una mala notícia perquè afecta la primera institució de les Illes Balears, que és el Parlament i a la segona autoritat de les Illes Balears que és la presidenta del Parlament. Desvincular això del Govern és absurd; hi ha un pacte de governabilitat i Francina Armengol és presidenta gràcies a aquest pacte amb Podemos. Una crisi que afecta l'estabilitat del Parlament afecta també la del Govern. Queda el gran interrogant sobre el paper que va jugar Armengol i si en surt beneficada d'aquesta crisi».


Ha de dimitir Xelo Huertas?

«Som molt respectuosos amb els temps que marquen els partits polítics. Hi ha un procediment intern d'un partit polític que ha donat un període per al·legacions. Ara bé, és un espectacle lamentable. Només implica Xelo Huertas i Montse Seijas, sinó al Govern. Dir també que Jarabo té relació directa amb tot una sèrie de productores que sembla que es poden estar beneficiant de contractes de la televisió publica».

Els casos de José Maria Rodríguez i Álvaro Gijón

«José Maria Rodríguez no té cap càrrec polític institucional en aquests moments, tenia un càrrec orgànic com a president de la junta local de Palma i va dimitir juntament amb Álvaro Gijón i Sandra Fernández, el seu equip més proper. Gijón està imputat però massa sovint es confon una imputació amb una acusació. Gijón té, com qualsevol ciutadà, dret a defensar-se davant jutges i fiscals. No hi ha cap mesura cautelar sobre Álvaro Gijón. Deixem que la justícia faci la seva feina»

José Ramon Bauzá

«En aquest moment no hi ha cap congrés regional convocat. N'hi ha un de nacional convocat els dies 10, 11 i 12 de febrer. I en això estam a tot Espanya. Qui intenti no respectar aquest temps, jo crec que s'està equivocant. Ara no toca parlar de congrés regional».

Llei de fosses

«Vàrem fer molta feina amb la Llei de Recuperació de Persones Desaparegudes, que es com es diu realment la llei. Era important tancar aquesta ferida. Tots els partits que hi vàrem participar hi vàrem posar molta altura de mires. Totes les persones tenen dret a saber on estan enterrats els seus familiars. No hem volgut treure redit polític, ni de l'aprovació de la llei, ni de l'obertura de la fossa»

Monument Feixina

«Una cosa són els drets que tenen els familiars a recuperar les restes d'aquestes persones que varen desaparèixer durant la guerra civil i el franquisme, per tancar ferides. La feina dels poders públics era la de facilitar aquests fets. Una altra cosa és un monument històric. El monument forma part de la historia i del paisatge d'aquesta ciutat. Totes les entitats veïnals s'han oposat a l'enderrocament. Els informes arquitectònics i de la UNESCO tampoc hi donen suport. És un error intentar treure redit polític d'aquesta qüestió. Va succeir fa molts anys i la història, no es pot enderrocar»

Valle de los caídos

«És comparable al monument de Sa Feixina. El mur de Berlín segueix existint i ens recorda tot el sofriment que va generar. Segur que a moltes persones els causa dolor. No ho compar amb el Valle de Los Caídos, només dic que tots els països tenen monuments que formen part de la seva història. A Roma trobam també monuments de l'època de Mussolini. És un error anar a canviar tot el passat perquè no ens agrada. La història s'ha d'entendre dins de cada context i així l'hem d'interpretar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.