Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «L'impost turístic sostenible maquillarà el mal pressupost de Medi Ambient»

6160
Fotografia: GOB. Sa Canova.

El GOB ha criticat aquest dijous que l'impost turístic sostenible «servirà per maquillar un mal pressupost de Medi Ambient i compensar a altres Conselleries», per la qual cosa insten al conseller Vicenç Vidal a reclamar que aquests fons siguin «realment un plus» que serveixin per reforçar aquest departament del Govern.

En aquest sentit, han lamentat que l'anàlisi del pressupost de la Comunitat Autònoma per 2017 «posa en evidència el baix compromís amb el Medi Ambient».

Segons expliquen, el projecte de pressupost preveu per a l'any que ve una partida de 205.836.047 euros per a Medi ambient, Agricultura i Pesca, amb un increment de 24.881.170 euros (13,75%) en relació amb l'any anterior, la qual cosa Medi Ambient es col·loca en el tercer lloc quant a increment de pressupost, situant-la per sobre del 10,1% d'augment del pressupost general de la CAIB.

El GOB ha censurat que, malgrat que la selecció dels projectes a finançar per l'impost turístic està pendent d'una pròxima reunió de la Comissió, «sorprenentment observam que part del fons provinent de l'impost ja apareix reflectida en algunes partides pressupostàries».

En aquesta línia, l'entitat ecologista afirma que, encara que «desconeix quina és la quantitat de l'impost turístic que el Govern ja ha decidit transferir a Medi Ambient», se sap que Abaqua rebrà 19.850.000 euros provinents de l'impost, i l'Ibanat 500.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.