Setmanari d'informació local - 138 anys

Assemblees en resposta a la «turistització de la nostra terra»

5714

Els passats 23 i 24 de setembre es realitzaren a Palma les jornades 'Ciutat és de qui l'habita, no de qui la visita' organitzades pel col·lectiu editor Tot Inclòs. Aquestes jornades pretenien donar a conèixer quines són les lògiques del turisme a Palma, com ho veuen i viuen habitants afectats i es pot, des de els moviments socials i veïnals, començar a actuar «tot plantejant accions i campanyes per tal de denunciar i oposar-mos a la deriva turística de Ciutat».

Segons han informat des de l'organització, arran de les jornades «vàrem poder constatar que som moltes les persones que estam disposades a posar el nostre gra d'arena per frenar -amb vista a revertir- la turistització de la nostra terra». Entre altres propostes n'hi havia una que ressonava amb especial força: la de crear un espai de trobada entre les diferents sensibilitats interessades a defensar la ciutat davant el tsunami turístic.

Les dinàmiques que realment no fan front al turisme industrial, segons ha explicat Miquel Amorós a la ràdio Ona Mediterrània, o les conseqüències del turisme de masses seran l'objecte d'exposició. Amorós també ha apuntat que «tot i que hi ha candidats polítics ecologistes a les llistes no rompen amb aquest model de turisme industrial, sinó que es dediquen a administrar el desastre». «De manera que tracten d'aconseguir un turisme menys agressiu pel territori, oblidant que el turisme és en si agressiu», ha afegit Miquel Amorós.

Així, des de l'organització convoquen l'assemblea oberta el pròxim dijous 27 d'octubre a l'Ateneu Lo Tort de Manacor i dia 29 d'octubre a les 19:00 a l'Ateneu Llibertari Estel Negre (c/ Joan Alcover, 54) per començar a definir aquest espai, plantejar propostes i, si escau, començar a materialitzar-les.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.