Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol i altres 'barons' demanen que només s'abstenguin 11 diputats

5664
A la carta, signada a Valladolid, els dirigents socialistes asseguren que són «conscients de la dificultat» de la situació a la qual s'enfronta el partit.

Set 'barons' del PSOE, entre d'ells la presidenta de les Balears, Francina Armengol, han enviat una carta al president de la gestora que dirigeix el partit, Javier Fernández, per demanar-li que l'abstenció decidida pel Comitè Federal sigui «tècnica», és a dir, que només s'abstenguin els 11 diputats que necessita el PP perquè el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, sigui investit, perquè la resta del grup pugui mantenir el 'no' de la primera votació.

A més de per Armengol, la carta apareix signada pels màxims dirigents de les federacions socialistes a Euskadi, Idoia Mendia; La Rioja, César Luena; Castella i Lleó, Luis Tudanca; Múrcia, Rafael González Tovar; Madrid, Sara Hernández, i Navarra, María Chivite. També la subscriu el secretari general del PSOE de Ceuta, Manuel Hernández.

A la carta, signada a Valladolid, els dirigents socialistes asseguren que són «conscients de la dificultat» de la situació a la qual s'enfronta el partit i subratllen que pretenen «ajudar a superar-la amb el menor cost per al PSOE».

Per això, consideren que tots han de tenir en compte que en l'últim mes ha tingut lloc la dimissió del secretari general, Pedro Sánchez, i que «els militants han expressat en multitud d'assemblees per tot el territori el seu rebuig a la investidura de Rajoy».

Però, a més, recalquen que «si bé el Comitè Federal va aprovar ahir aquesta abstenció, no és menys cert que un quaranta per cent dels seus membres van mantenir el seu vot en contra». En concret, la resolució que defensava l'abstenció de Rajoy en segona votació va ser recolzada per 139 membres d'aquest òrgan, davant 96 que van votar a favor de mantenir el 'no'.

Segons el parer dels signants, aquests tres arguments «donen bona mostra de la forta tensió a la qual s'ha vist sotmesa l'organització «pel canvi de posició i la divisió que aquest canvi està generant en el si del partit».

Així mateix, defensen que els qui han recolzat l'abstenció «ho han fet convençuts que feien el correcte i aclarint que aquesta abstenció no suposa, en cap cas, un acord de legislatura ni un acostament al Partit Popular».

És a dir, que l'abstenció «s'ha defensat i aprovat com un mal menor per evitar terceres eleccions» i, d'aquesta manera, consideren que «per això no cal que tot el grup socialista s'abstengui».

És més, consideren que l'abstenció que s'ha vingut a denominar com 'tècnica', per part d'un nombre suficient de diputats sense que sigui la totalitat del grup, «reforçaria el sentit polític» de l'acció del PSOE i «seria clarament beneficiosa en l'objectiu compartit de començar a superar la situació de divisió actual en el partit.

«Conscients de les dificultats d'aquesta decisió, però amb l'ànim d'ajudar a superar-la, et traslladam aquesta petició, confiem en el teu bon criteri i et demanem la convocatòria dels secretaris generals urgentment per debatre sobre aquesta qüestió», finalitza la missiva.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.