Setmanari d'informació local - 138 anys

Greus acusacions de corrupció contra Carlos Delgado

L'excap de Servei d'Ordenació i Planificació Turística en temps de Carlos Delgado ha denunciat públicament l'exconseller de Turisme per múltiples irregularitats urbanístiques. També ha denunciat que va ser objecte de 'mobbing' per haver intentat evitar les il·legalitats. Entre els casos denunciats, hi ha la polèmica compra de l'Hotel Rocamar de Sóller, un cas pel qual està investigat qui aleshores era director general de Turisme, Jaime Martínez, que aspira a ser president del PP de Balears.

En declaracions a IB3 Ràdio, Fernando Asensi ha explicat que la denúncia es troba en mans de la justícia i que els motius de l'assetjament va ser la seva negativa a cometre il·legalitats. En aquest sentit, ha afirmat que va ser retirat de les seves funcions, aïllat i incomunicat dels seus companys de departament en un despatx. Fins i tot, ha afirmat que se li va retirar l'accés al sistema informàtic perquè no pogués controlar els expedients més dubtosos.

A banda de l'operació del Rocamar, pel qual el Govern va pagar prop d'un milió d'euros, Asensi denuncia permissivitat amb l'hotel Son Julià, un cinc estrelles de Llucmajor, on s'haurien comès irregularitats urbanístiques i turístiques sense que el departament que dirigia Delgado ordenàs fer-hi cap inspecció.

Asensi ha assegurat que aquesta situació li va provocar greus problemes de salut i que la conselleria es va negar a fer res tot i les peticions d'Inspecció de Treball. Asensi va ser traslladat de departament, després de gairebé 20 anys al càrrec, i, actualment, és el cap de servei del SOIB.

El demandant, a més, havia estat secretari general del PP d'Eivissa durant els anys 80 però assegura que s'ha donat de baixa del partit, després de 35 anys de militància, per «la pèrdua de valors de la formació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.