Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana al Consell que es revisi la Llei de caça

Amb el començament avui de la temporada de caça menor, el GOB ha reclamat al Consell l'actualització de la normativa que regula la pràctica cinegètica per tal de millorar les seves relacions amb la natura i amb les altres persones.


El GOB ha assenyalat que «cal abordar el dret dels propietaris de terres a què no es caci dins ca seva», ja que asseguren que milers de propietaris tenen les seves finques enclavades dins vedats de casa i tenen l'opció d'abandonar el vedat.


D'altra banda, s'han referit als «terrenys lliures», terrenys d'aprofitament comú on també s'hi pot caçar. Des del GOB recorden que aquests terrenys d'aprofitament comú són un «anacronisme» mantingut a la nostra llei de caça i que ja fou eliminat a altres lleis de diverses comunitats autònomes. En aquesta línia, asseguren que «ni tan sols s'ajusten realment als requeriments de la llei balear de caça», ja que «no compten amb una vertadera planificació cinegètica, ni amb una persona o entitat responsable en cas de danys, ni amb una ordenació de captures».


Per tant, des del GOB suggereixen que s'abordi la revisió de la llei de caça per la via parlamentària a petició del Consell i que s'eliminin els «terrenys lliures». Mentrestant, demanen al Consell que anul·li el Pla Marc, instrument que permet la caça a aquests tipus de terrenys a escala insular i insten al Consell a «agilitzar la reglamentació de la prova d'accés a la llicència de caça».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.