Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «L'ordenació del litoral és complexa, però imprescindible»

El GOB ha emès un comunicat per recordar els principals conflictes i agressions detectats al litoral per tal de conscienciar sobre les amenaces i problemàtiques més recurrents que pateix la mar i la línia de costa mallorquina (littering, fondejos irregulars, incompliments en matèria de pesca, conflictes a les reserves marines, arribada de creuers, prospeccions, processos de privatització del litoral, etc.) Deixant de banda, en aquest cas, els conflictes urbanístics de noves construccions i infraestructures al litoral de les Illes, el GOB recorda les «principals agressions recurrents que pateix el litoral illenc». «Un litoral que presenta una varietat d’ecosistemes dinàmics i complexes que són extraordinàriament fràgils davant qualsevol agressió».

Conflictes a la mar i al litoral

D’altra banda, l’entitat assegura que durant l’estiu s’han denunciat altres impactes vinculats a la problemàtica associada al turisme de creuers, a les problemàtiques detectades a les reserves marines, als mals usos o la mala regulació dels usos que es fan del litoral, etc. El darrer cas, ha estat la instal·lació d’un «beach club» a Cabrera, però també les reiterades denúncies a Demarcació de Costes relatives al procediment irregular d’autorització d’instal·lacions temporals a les platges de tota l’illa.

«L’anàlisi d’aquests conflictes ens permet identificar quines són les administracions responsables. La dispersió de competències i la dispersió de normativa que li és d’aplicació», ha explicat el GOB. «És una de les principals problemàtiques que impossibilita una gestió eficaç i eficient del litoral».

Pla de gestió integrada del litoral

Per tant, l’entitat explica que «cal definir un instrument que serveixi per facilitar la gestió integrada que ha de servir perquè la gestió del litoral es faci amb visió de conjunt i perquè les administracions públiques col·laborin entre elles per fer les coses de manera racional».

La Conselleria d’Ordenació de Territori seria la institució competent en l’inici de redacció d’un pla d’aquestes característiques. Per això, l’entitat ha assegurat que sol·licitarà una reunió amb el Conseller Marc Pons, per abordar aquesta qüestió i instar-lo a iniciar aquesta ordenació del litoral «tan complexa com imprescindible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.