Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Assemblea per Banyalbufar i es Port denuncia que s'han perdut 6.967 tones d'aigua el primer trimestre de 2016

4822
L'Assemblea per Banyalbufar i es Port ha emès un comunicat aquest dijous per denunciar la «nefasta gestió de l'aigua per part de l'Ajuntament» i l'insta a «posar fre a les pèrdues d'aigua de la xarxa». Així mateix, asseguren que «durant el primer trimestre de l'any, a Banyalbufar, s'han perdut 6.967 tones d'aigua per al consum humà».

Segons la documentació que l'Ajuntament de Banyalbufar ha aportat a l'Assemblea per Banyalbufar i es Port, el grup de l'oposició està en disposició d'afirmar que a Banyalbufar s'han perdut 6.967 tones d'aigua el primer trimestre de l'any 2016.

D'aquesta manera, l'entitat explica que «fent un càlcul senzill» comprovam que l'aigua aportada a la xarxa municipal mitjançant camions cisterna i el cabal d'aigua a la Font de la Vila suposa 11.881 tones/trimestre. Si a aquesta xifra li restam l'aigua consumida (4.914 tones/trimestre), trobam que en un trimestre es perden 6.967 tones.

Segons els regidors de l'Assemblea «la situació no pot ser pitjor, fins i tot si consideràssim que el cabal de la Font de la Vila és de zero tones, s'ha duit més aigua que la que ha passat pels comptadors».

D'aquesta manera l'ABP denuncia la «nefasta gestió, primerament per falta de manteniment de la xarxa municipal d'abastiment d'aigua, que és on es produeixen les pèrdues; segona, per la manca d'inversions econòmiques per intentar solucionar el problema; i tercera, pel dèficit econòmic que suposen totes aquestes despeses en camions d'aigua, compres de filtres i motors, obres de pous, que s'ha de sumar a l'important deute econòmic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.