Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell adapta els llocs de feina a la nova estructura i al requisit de català

4804

El Ple del Consell ha aprovat una nova Relació de llocs de feina, que s'adapta a l'estructura actual de la institució insular i, entre altres novetats, torna a incloure el requisit del català en la funció pública. La nova Relació s'adapta a l'estructura del Consell i respon a algunes demandes dels diferents departaments i dels representants dels treballadors de la institució.
D'aquesta manera, el Consell aplica la Llei de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública. La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha estat l'encarregada d'explicar al ple la modificació de la Relació.

En aquest sentit, ha afirmat que «el Consell torna a la normalitat lingüística que no hauria d'haver deixat de tenir mai. Espero que no es torni a llevar el requisit del català perquè els ciutadans tenen el dret de ser atesos en la llengua pròpia d'aquesta illa».

Places de nova creació
Quant a les places de nova creació, es creen nou llocs de treball amb l'únic objectiu d'agilitar els tràmits que es fan des del Consell. Entre les places, es troba la d'una intervenció delegada pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports. Palomino ha defensat que «crear aquestes noves places farà que s'agilitin els tràmits i, per tant, millorar l'eficiència de la institució insular».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.