Setmanari d'informació local - 138 anys

Tothom «content» amb el seu resultat

4080
Un total de 162.863 vots pel Partido Popular al Congrés per a les Illes Balears. | @PPopular

Poca gent s'esperava aquests resultats. La perplexitat i la desil·lusió s'ha començat a viure des del principi del recompte de vots. Molts mallorquins ja imaginaven Antoni Verger dins el Congrés de Diputats. Més de 7.000 balears han visualitzat un diputat de Sobirania de les Illes a Madrid. Res d'això ha estat possible.

 

Aquestes són les reaccions dels partits polítics:

El Partit Popular ha quedat com a primera opció de govern, tant a les illes com a la resta d'Estat. Miquel Ramis, diputat del PP, considera que «hi ha hagut coalició del vot moderat, d'un vot prudent». Gran part de la ciutadania mallorquina i balear veia a prop el famós «sorpasso» però segons el diputat popular «ha estat el partit socialista qui ha tingut el sorpasso».

 

Pel que fa a Ciudadanos, Xavier Pericay, diputat del partit, ha assegurat que la seva formació ha tingut bons resultats, segons ell «uns resultats semblants als de desembre». A més, Pericay diu que «hi ha hagut un moviment de vots; de qui no ha votat a Podemos i ens ha votat a nosaltres». Tot i això, afirma que «hem d'estar contents. Aquí (Mallorca) tenim millors resultats».

 

Pere Joan Pons, diputat del PSIB, explica en el Twitter del partit que «hem guanyat a les enquestes, el que importa és el dia de les votacions». Ha recordat, també, que encara que «alguns ens donaven per morts, aquest mort està ben viu». Pons ha felicitat al PP per haver guanyat les eleccions.

 

Unides Podem Més no ha aconseguit el tercer diputat que desitjaven. Segons Laura Camargo, secretària política de Podem Illes Balears, el partit «s'ha consolidat com a força política». «No era el resultat que esperàvem» ha afegit. Segons Camargo aquesta força «era un multiplicador». No ha estat així. És hora d'estudi; «d'anàlisi i reflexió».

 

Josep de Luis, candidat al Senat per Sobirania de les Illes, ha recordat que «avui complim sis setmanes de vida». Ha explicat que tot i l'apagada «brutal» dels mitjans s'ha demostrat que «hi ha poble». Considera que «la gent ens ha hagut de cercar a nosaltres perquè no ens trobaven».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.